Els restaurants de Barcelona s’impliquen en l’alimentació sostenible

12/01/2021 - 16:22

S’implanta un pla de mesures per accelerar una gestió més sostenible dels restaurants de la ciutat, tant des del punt de vista ecològic com des de l’econòmic o social. Les accions promouran, entre d’altres, un tracte estret amb els proveïdors de proximitat, l’ús de productes de temporada en cada moment o l’establiment d’un protocol de tractament dels residus.

La iniciativa, impulsada juntament amb l’Associació Restaurants Sostenibles, s’emmarca en el programa de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que situarà un nou paradigma d’alimentació en el centre de l’agenda política i farà un pas de gegant en el plantejament de noves polítiques alimentàries més saludable per a les persones, els territoris i el planeta.

Entre les accions previstes destaca la prova pilot que 25 restaurants faran durant el 2021 per analitzar cada un dels processos que inclou la gestió d’un restaurant, especialment pel que fa a la relació amb els proveïdors, a la configuració de la carta del restaurant i a la gestió de l’aigua i dels residus. Posteriorment s’establirà una guia que serveixi com a exemple als restaurants de l’àrea metropolitana.


Projecte E-Eines

Paral·lelament, del març a l’octubre del 2021, es desenvoluparà el projecte E-Eines (Experiències, Innovació, Neuràlgica, Econòmica i Social) per analitzar la relació entre els diferents sectors que intervenen en la producció del servei de restauració sostenible: productes, processos i professionals.


Formació per impulsar la sostenibilitat

L’Associació Restaurants Sostenibles ha organitzat un curs avançat, anomenat “Sostenibilitat en marxa”, sobre sostenibilitat en el sector de la restauració. Es compon de cinc mòduls formatius sobre els productes, els processos i les persones, tant el personal com la clientela. També s’organitzarà la sisena edició de les jornades “Pioners en restauració sostenible”, per la qual ja han passat professionals de 250 restaurants de Barcelona.


Reconeixement a vint xefs

Vint cuiners de restaurants de la ciutat han rebut la jaqueta de l’Associació Restaurants Sostenibles, que reconeix el compromís amb la introducció de processos més sostenibles en els establiments i la contribució perquè tota la ciutat esdevingui un referent en aquest àmbit.

Entre el 27 de setembre i el 8 d’octubre de 2021 tindrà lloc el Congrés Internacional de Restauració i Economia Circular, en què assistiran experts dels diferents sectors que intervenen en la cadena de producció per poder oferir els serveis de restauració.


 

Relacionats

Notícia

L'Acord de Ciutat per l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ja camina. La trobada ha estat una crida a l'acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l'Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.

Article

Barcelona Energia s’ha unit a la celebració de les Festes de la Mercè amb l’objectiu de contribuir a un esdeveniment més sostenible i ecològic, proveint energia renovable a tots els actes, exhibicions i espais del programa oficial.

Notícia

L’objectiu de la campanya és que el col·lectiu jove que encara no hagi fet el canvi de sistema de la T-jove a la T-mobilitat faci el traspàs amb antelació a la tornada a les aules del mes de setembre.

Butlletí