La recollida selectiva de residus porta a porta s’estén a Sant Andreu, Horta i Sant Antoni

11/01/2021 - 11:52

El sistema porta a porta s’estén als barris de Sant Andreu, Horta i Sant Antoni després que a Sarrià Vell ha permès incrementar la recollida selectiva de residus d’un 37% a un 60%. Aquesta gestió també afavoreix la qualitat de vida als barris, ajuda a fer front als efectes de l’emergència climàtica i impulsa l’economia circular.

A la ciutat es fa la recollida selectiva del 38% dels residus que es generen i l’objectiu és arribar al 55% l’any 2025.

Per assolir-ho s’han impulsat diverses mesures municipals: la nova contracta de neteja, la nova taxa de residus i l’ampliació del sistema porta a porta.

Com funciona el sistema porta a porta?

Amb el sistema porta a porta els residus es dipositen per separat davant la porta de casa, amb uns dies establerts a la setmana per a cada fracció, amb més freqüència per a l’orgànica.

Aquest sistema és especialment adient als nuclis històrics, barris amb poca densitat, zones de vianants i eixos comercials on cal optimitzar l’ús de l’espai públic perquè és més reduït o perquè s’hi desenvolupa molta activitat veïnal.​

Després de tres anys d’implementació a l’àmbit de Sarrià Vell, a partir de l’any vinent s’estendrà a tres barris de la ciutat: Sant Andreu, Horta i Sant Antoni.

Sant Andreu: un barri d’edificis baixos i carrers pacificats

El porta a porta beneficiarà més d’11.000 habitatges en dues fases, la primera, al maig del 2021, i la segona, a l’octubre del 2021.

Com es farà la recollida?

 • Rebuig, paper, cartró, envasos i orgànica: a la porta d’edificis i establiments.
 • Vidre: als contenidors, tret dels residus comercials, que es recolliran als establiments.

Horta: un barri amb nucli antic i petit comerç

Gairebé 10.000 habitatges faran servir el sistema porta a porta a partir de la tardor del 2021.

Com es farà la recollida?

 • Rebuig, paper, cartró, envasos i orgànica: a la porta d’edificis i establiments.
 • Vidre: en contenidor mòbil, tret dels residus comercials, que es recolliran als establiments.

Sant Antoni: un barri amb superilla i molt teixit comercial

El sistema s’implementarà el 2022 i donarà servei a més de 14.000 habitatges.

Com es farà la recollida porta a porta?

 • Rebuig, envasos, paper i cartró: a la porta d’edificis i establiments.
 • Vidre: en contenidors, i el comercial, als establiments.
 • Orgànica: en contenidors intel·ligents.

Quins són els beneficis del servei porta a porta?

 • Es dobla la recollida selectiva.
 • S’allibera l’espai públic de contenidors.
 • Es redueix el soroll al carrer.
 • Es reaprofiten els residus.

Incrementar la recollida selectiva de residus també n’abarateix la gestió. El cost per llar segons el volum de recollida selectiva és de 191 euros amb un 38%, de 170 euros amb un 55% i de 127 euros amb un 90%.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb el lema “Felicitats gent de Sils”, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Sils han donat a conèixer els resultats de reciclatge de les primeres cinc setmanes de la posada en funcionament d’aquest nou sistema de residus a aquesta població.

Notícia

Plastic Free Balearics ha celebrat l’entrada avui en vigor de la llei que prohibeix la venda de productes d’un sol ús a les Balears. L’entitat, formada por Save the Med Foundation, Ibiza Preservation, Alianza Menorca sin Plástico, Beyond Plastic Med i Plastic Free Ibiza, ha volgut donar “la benvinguda” a la Llei de Residus.

Notícia

L’Ajuntament del Vendrell ha decidit fer un canvi en el servei de recollida de residus voluminosos per tal de fer-lo més eficient i alhora més còmode per a la ciutadania. Si fins ara les persones que volguessin desfer-se d’un voluminós havien de trucar i deixar el material el dia de la setmana que tocava segons el calendari de recollida, ara el servei s’oferirà a la demanda.

Butlletí