Santa Susanna posa fil a l’agulla al Pla d’accions del seu projecte de sostenibilitat

Font: Ajuntament de Santa Susanna

07/01/2021 - 15:10

L’Ajuntament de Santa Susanna, ha treballat des de fa anys en esdevenir una destinació turística responsable i adaptada als nous temps i integrant, per tant, conceptes com la sostenibilitat, la conservació del territori i el desenvolupament econòmic. Dins de la iniciativa de Smart region, la Diputació de Barcelona dona suport a la planificació i el desenvolupament d’iniciatives municipals, amb l’objectiu de garantir l’equitat en l’accés a uns serveis de qualitat a tots els ciutadans del territori.

L’ajuntament de Santa Susanna, ha treballat des de fa anys en esdevenir una destinació turística responsable i adaptada als nous temps i integrant, per tant, conceptes com la sostenibilitat, la conservació del territori i el desenvolupament econòmic. Aplicant propostes innovadores i tecnològiques, ha aconseguit obtenir el Distintiu de Destinació Turística Intel·ligent, que marca el seu tret de sortida. Dins de la iniciativa de Smart region, la Diputació de Barcelona dona suport a la planificació i el desenvolupament d’iniciatives municipals, amb l’objectiu de garantir l’equitat en l’accés a uns serveis de qualitat a tots els ciutadans del territori.
S’ha treballat de forma conjunta per tal d’impulsar una estratègia de desenvolupament turístic sostenible basat en la innovació i en una gestió eficient i sostenible del sistema turístic. Aquest sector esdevé clau i prioritari a Santa Susanna que actualment disposa de més de 13.000 places hoteleres i 3100 de càmpings. Fer compatible aquesta activitat turística amb una adequada relació amb el seu entorn territorial ,amb un sector primari actiu, amb els principis d’eficiència ambiental i adaptació al canvi climàtic esdevé el repte a aconseguir pel municipi. En aquest marc, s’ha treballat en l’estratègia que té 5 grans objectius.


-    Reduir la petjada ecològica de la indústria turística
-    Fomentar la mobilitat turística sostenible
-    Adaptar la franja litoral per fer-la resilient davant els previsible efectes del canvi climàtic.
-    Promoure la circularitat de l’economia a través dels productes km0 agrícoles entre el sector turístic i el comerç de proximitat
-    Conservar les platges, la biodiversitat i el paisatge, que son els principals atractius turístics.


Amb un procés de treball conjunt i amb diàleg amb tots els agents implicats, es treballa per fer efectiu el desenvolupament de l’estratègia amb un Pla de 31 accions basades en els 5 objectius i que pretén que Santa Susanna esdevingui un model de desenvolupament turístic-intel·ligent i sostenible de referència en el Mediterrani.


 

Relacionats

Entrevista

“Persones que cuiden dels boscos, boscos que cuiden de les persones” Aquest és el lema del projecte simbiosi, una iniciativa de l’Agrupació naturalista i ecologista de la Garrotxa, en col.laboració amb l’Hospital d’Olot que ha aconseguit revaloritzar un bosc madur, convertit en un recurs de medicina forestal i un espai d’educació ambiental i vinculació amb la natura. Parlem amb Tura Puntí, una de les coordinadores del projecte per saber-ne més.

Article

El projecte UIA de transició ecològica Vilawatt, capitanejat per l’Ajuntament de Viladecans, ha estat escollit per liderar una de les cinc xarxes de transferència de projectes innovadors que impulsarà l’URBACT i Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) durant els propers dos anys.

Notícia
Guardó del premi Ramon Margalef

Guardó del premi Ramon Margalef

El guardó, d'àmbit internacional, té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.

Butlletí