Les Borges Blanques premiarà els veïns que reciclin envasos

Font: El Món Planeta

07/01/2021 - 11:51

Rebran recompenses per dipositar al contenidor groc llaunes i ampolles de plàstic, mitjançant el sistema RECICLOS

Els veïns de les Borges Blanques obtindran a partir d'aquest dimecres recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això serà possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país. Entre aquests incentius que rebran els ciutadans, s'inclouen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans borgencs, com ara contribucions a la recollida per al Banc d'Aliments de Nadal al municipi, entre altres projectes d'inclusió social. Les Borges Blanques esdevé així un dels municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge el qual incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, premiant els ciutadans que reciclin amb incentius per millorar el seu entorn més proper. Els veïns de la capital de les Garrigues podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 40 contenidors grocs dels carrers de la localitat, als quals s'ha incorporat tecnologia, i obtenir recompenses en fer-ho.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat que aquest nou sistema de reciclatge amb incentius "és un reconeixement per als veïns del municipi que ja reciclen" i "també un al·licient per tal que aquells que encara no ho fan, incorporin hàbits respectuosos amb el medi ambient, alhora que contribueixen a millorar la societat". Per la seva banda, el portaveu d'Ecoembes a Catalunya, Enric Ibáñez, ha afirmat que amb RECICLOS, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, "a més d'ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar les Borges Blanques a través de les recompenses que obtenen en reciclar". És la primera vegada que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor, segons ha assenyalat.

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de les Borges Blanques només han de descarregar-se l'app, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. El Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) RECICLOS va néixer a TheCircularLab, el centre d'innovació oberta d'Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya el passat any com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat, durant el 2020 ha començat a funcionar en municipis de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Aragó, Múrcia, la Rioja, Illes Balears i pròximament ho farà al País Valencià.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa de manera progressiva des del divendres 1 d’octubre el nou servei de recollida de residus i neteja viària, amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat.

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Butlletí