Dos plans d'ocupació impulsats per la Diputació de Tarragona milloren entorns naturals i urbans a les comarques del Baix Ebre i el Montsià

Font: Diputació de Tarragona

14/12/2020 - 13:27

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià, ha impulsat un any més els Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals i urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els Plans d'Ocupació del Baix Ebre i el Montsià s’emmarquen en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Pla d’Ocupació al Baix Ebre

Els integrants del Pla d'Ocupació del Baix Ebre, que està en marxa des del 27 de novembre, estan treballant per millorar espais en diferents punts de la comarca. Principalment, s'està efectuant la neteja i el desbrossament de camins, el manteniment de la senyalització i la reparació del ferm en diversos punts de la Via Verda i del Camí Natural de l'Ebre, atractius turístics destacats de la zona, amb l'objectiu de millorar la seguretat de visitants i usuaris. L’Aldea, Aldover, Benifallet, Camarles, Deltebre, Roquetes, Tortosa i Xerta són els municipis d'actuació.

Pla d’Ocupació al Montsià

Els integrants del Pla d’Ocupació del Montsià, que està en marxa des del 30 de novembre, estan treballant en la millora i el manteniment d’espais públics en zones urbanes mitjançant treballs de paleta, de pintura i de jardineria. També s’està duent a terme la recuperació i preservació de zones d’interès turístic i natural a través d’accions com la neteja i desbrossada de camins rurals, lleres de rius i zones verdes en espais urbans. Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, la Sénia i Ulldecona són els municipis d’actuació.

Sis mesos de feina amb orientació laboral en acabar

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació al Baix Ebre i al Montsià, una quarantena de persones en cada comarca.


 

Relacionats

Notícia

La millora, la primera que es du a terme en aquest espai litoral en molt de temps, s’iniciarà el segon semestre d’enguany i permetrà el recorregut de vianants i bicicletes entre les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa

Notícia

L’Ajuntament de Reus engega el projecte per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus. I ho fa amb la licitació dels contractes per a la redacció dels projectes bàsic i executiu de les obres de naturalització d’entorns escolars i refugis climàtics a les escoles Pompeu Fabra, General Prim, Teresa Miquel i Marià Fortuny

Notícia

Es presenta el projecte RENAT3R amb l’objectiu del projecte és la renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Cullerer al seu pas per la trama urbana del Vendrell.

Butlletí