Per la millora de la gestió de residus: contenidors sota control a Caldes de Montbui

Font: Ajuntament de Caldes de Montbui

11/12/2020 - 12:00

L’Ajuntament posa en marxa una iniciativa basada en anunciar a la ciutadania els punts de recollida de deixalles que estan sent controlats desprès d’haver-se detectat un mal ús.

Deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors, barrejar residus, desatendre la recollida porta per porta o no deixar cada deixalla al seu lloc són accions incíviques i sancionables sobre les quals l’Ajuntament actua de manera regular. A les inspeccions i l’optimització regular de la freqüència de recollida i el model de recollida de deixalles, aquesta setmana ha afegit un missatge d’alerta adreçat a la ciutadania.

Per això, als conjunts de contenidors on es detecti un mal ús es col·locaran banderoles alertant que aquests passen a ser un Punt sota control.

La campanya distingeix entre dos missatges clau: “Ep! Aquí net com a casa” i “Ep! Aquí fem porta per porta”

“Ep! Aquí net com a casa”  

Es col·loca aquesta banderola afegint el text “ Deixar brossa fora del contenidor és sancionable” als punts de recollida on es detectin conjunts de contenidors amb bosses a les voreres o amb deixalles barrejades als contenidors dedicats a les fraccions d’orgànica, paper i cartrò, envasos i vidre.

“Ep! Aquí fem porta per porta”

Es col·loca aquesta banderola on es detecti una incorrecta gestió de residus en zones de la població on la recollida es fa porta per porta. Aquestes banderoles afegeixen també el text “Amb cada cosa al seu lloc, tots hi guanyem”

Recordeu: recollida de trastos i mobles a domicili gratuïta

En tots les casos, es recorda també que podeu fer ús del Servei de recollida de trastos i voluminosos, que és gratuït, i que us pot ajudar si no podeu accedir a la Deixalleria. Truqueu al 93 865 56 56 per demanar dia i hora de recollida.

Setmana europea de la prevenció de residus

L’activació d’aquesta campanya coincideix amb la Setmana europea de la prevenció de residus.

Aquest programa, que enguany comença el 21 i acaba el 29 de novembre, té com a objectiu organitzar durant accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu d’Europa. Aquesta edició es realitzarà del 21 al 29 de novembre de 2020.

Durant la Setmana, es persegueix donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles, compartir exemples concrets d’iniciatives per reduir residus i promoure canvis ens els comportaments quotidians de la ciutadania europea.


 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Butlletí