Parcs naturals sí, pero amb civisme

10/12/2020 - 09:46

 

Des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l’actitud que cal observar durant la visita o estada en el medi natural. La campanya s’ha fet sota el lema “Parcs naturals sí, però amb civisme.”

Els confinaments viscuts per la pandèmia de la Covid-19 i les desescalades successives han provocat que molts visitants hagin anat als espais naturals quan, en molts moments, no es podia sortir més enllà de l’entorn proper.

Aquesta sobrefreqüentació ha generat, doncs, força problemes envers el medi natural, la població rural resident i entre els mateixos visitants. És per això, que des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l’actitud que cal observar durant la visita o estada en el medi natural. La campanya s’ha fet sota el lema “Parcs naturals sí, però amb civisme.”

Els elements gràfics que aquí s’incorporen es posen a l’abast de tots els municipis de la província que en vulguin fer ús (per això s’indica l’espai per col·locar l’escut municipal, si escau).

Hi trobareu diferents arxius tant en versió català (CAT) com castellà (CAST), així com versions per imprimir i per a web: cartell genèric de la campanya, pancartes, gifs animats, baners per a xarxes socials, cartellera específica referits a comportaments concrets (acampada, circulació motoritzada, bicicletes, deixalles, sorolls,...) i una falca de ràdio.

Esperem que entre tots millorem l’estada en els espais naturals protegits i el seu entorn.


 

Relacionats

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Article

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Butlletí