El Montmell ja escalfa els seus equipaments municipals amb biomassa forestal

Font: Diputació de Tarragona

10/12/2020 - 09:00

El Montmell escalfa cinc equipaments del municipi amb biomassa forestal gràcies al projecte 'Xarxa de calor de proximitat', que la Diputació de Tarragona ha impulsat en una primera fase en nou municipis de la demarcació. La nova caldera alimentada per biomassa que s'ha instal·lat en aquesta localitat del Baix Penedès dona servei a l’escola Teresa Godes i Domènech, a la llar d’infants, al Centre cívic, a l’Ajuntament i a l’edifici que engloba la farmaciola, l’antic sindicat i el menjador escolar. Les obres es van iniciar al gener, i han representat una inversió de 336.483 €.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha visitat avui les instal·lacions de la caldera, acompanyada del vicepresident Quim Nin, del diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Josep Forasté, i de la diputada Imma Costa. Han estat rebuts per l'alcalde, Josep M. Roldán, i altres membres de la corporació municipal. Després de signar el llibre d'honor a l'Ajuntament, han conegut de prop les instal·lacions de la caldera, i tot seguit s'han desplaçat fins al menjador escolar i la sala polivalent, dos dels espais que s'escalfen mitjançant aquest sistema.

El projecte (http://www.dipta.cat/ca/calor-de-proximitat) pretén crear un model propi de referència d’instal·lacions de xarxes de calor municipals alimentades amb biomassa forestal de qualitat, un sistema més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient. Se centra en la utilització d'aquest combustible (estella forestal) en substitució d’altres d’origen fòssil, per tal de reduir emissions de CO2. El Montmell és un dels 9 municipis de la demarcació de tarragona que han iniciat aquesta iniciativa, juntament amb Gandesa, Alcover, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Les actuacions estan cofinançades en un 50% pels fons FEDER de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya (2014-2020). Segons la presidenta Noemí Llauradó, la posada en marxa de les instal·lacions de biomassa al Montmell i la resta de municipis del projecte, "s'emmarquen en la nostra lluita contra el canvi climàtic i en la nostra estratègia com a administració pública orientada a la sostenibilitat i a la recerca del bé comú".

Millora a la carretera TV-2401

Posteriorment a la visita a la llar d'infants, els representants de la Diputació i de l'Ajuntament s'han desplaçat fins a la rotonda d'accés a la Joncosa del Montmell per veure sobre el terreny la millora efectuada a la carretera TV-2401, que ha incidit en un tram de 2.700 metres entre el nucli urbà de la Joncosa i la urbanització Mirador del Penedès. Les obres, amb una inversió de 1.776.105,10 € per part de la Diputació, han representat la construcció de la rotonda, l'ampliació de la calçada i el voral, la millora del traçat a les corbes que representaven més perill per al trànsit, la construcció d'una nova parada d’autobusos amb accés des de els dos sentits de la rotonda, amb amplies voreres i zones de espera i descans pels usuaris, i l'habilitació d'un itinerari segur des del col·legi, situat molt a prop.

D'altra banda, al llarg del tram de carretera condicionat s’ha instal·lat la infraestructura de canalitzacions per al pas de fibra òptica, en base a la planificació que es du a terme a les carreteres de la Diputació de Tarragona en coordinació amb la Generalitat per al desplegament d'aquest servei de comunicació.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Notícia
Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Butlletí