ECOPlay, una nova app per estalviar energia i diners tot jugant

07/12/2020 - 19:29
L’aplicació ECOPlay permet crear-se un usuari i desbloquejar nous reptes a mesura que s’avança en el joc. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’aplicació ECOPlay permet crear-se un usuari i desbloquejar nous reptes a mesura que s’avança en el joc. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’app ECOPlay  promou l’estalvi energètic de manera lúdica. El joc està obert a la ciutadania i qualsevol persona es pot donar d’alta i pot jugar des de qualsevol lloc, en qualsevol moment. Els i les participants accediran de forma progressiva a diferents continguts i reptes que posaran a prova els seus aprenentatges, nivell d’atenció i els seus hàbits energètics quotidians.

Aprendre a estalviar amb la gamificació

En un primer moment, els participants coneixeran Mister C i el seu germà Claude, dos personatges antagònics que utilitzen l’energia de maneres molt diferents. Durant tres capítols, els i les participants acompanyaran els dos germans en les seves peripècies de fer un bon o mal ús de l’energia. Després de cada vídeo, hauran de posar-se a prova amb un ràpid qüestionari per comprovar si han estat prou atents/es.

Superada aquesta prova, amb els quatre Jocs de Ciència (Science Games), es descobriran dades, informacions i curiositats del món de l’energia i hauran de demostrar els seus aprenentatges. Finalment, la darrera prova consistirà en resoldre el misteri plantejat en  la mini-sèrie televisiva creada per FEEdBACk anomenada l’Albada de Ceres (Ceres Dawn).

Un cop completades totes les fases i els qüestionaris d’hàbits energètics, les 3 persones que hagin obtingut la major puntuació tindran un premi.

Mostra dels diferents formats i continguts d’ECOPlay. FOTO: Projecte FEEdBACk

Canviar la cultura energètica

A través dels resultats obtinguts en el joc, el projecte vol posar el seu gra de sorra cap al canvi de cultura energètica mitjançant el coneixement i conscienciar la població de la importància dels gestos quotidians en el dia a dia.

Mapa del consorci europeu de centres d’investigació que han participat en el desenvolupament del projecte. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’app ECOPlay ja està disponible de manera gratuïta per Android i IOs.

El projecte ‘FEEdBACk’ s’emmarca en l’Horitzó 2020 de la Unió Europea, ha estat desenvolupat en partenariat entre centres de set països europeus i compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. 

Més informació a: https://feedback-project.eu/ecoplay/


Categories: 

Relacionats

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

Arrenca la campanya per activar més d’un miler de Comunitats Energètiques

Butlletí