ECOPlay, una nova app per estalviar energia i diners tot jugant

07/12/2020 - 19:29
L’aplicació ECOPlay permet crear-se un usuari i desbloquejar nous reptes a mesura que s’avança en el joc. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’aplicació ECOPlay permet crear-se un usuari i desbloquejar nous reptes a mesura que s’avança en el joc. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’app ECOPlay  promou l’estalvi energètic de manera lúdica. El joc està obert a la ciutadania i qualsevol persona es pot donar d’alta i pot jugar des de qualsevol lloc, en qualsevol moment. Els i les participants accediran de forma progressiva a diferents continguts i reptes que posaran a prova els seus aprenentatges, nivell d’atenció i els seus hàbits energètics quotidians.

Aprendre a estalviar amb la gamificació

En un primer moment, els participants coneixeran Mister C i el seu germà Claude, dos personatges antagònics que utilitzen l’energia de maneres molt diferents. Durant tres capítols, els i les participants acompanyaran els dos germans en les seves peripècies de fer un bon o mal ús de l’energia. Després de cada vídeo, hauran de posar-se a prova amb un ràpid qüestionari per comprovar si han estat prou atents/es.

Superada aquesta prova, amb els quatre Jocs de Ciència (Science Games), es descobriran dades, informacions i curiositats del món de l’energia i hauran de demostrar els seus aprenentatges. Finalment, la darrera prova consistirà en resoldre el misteri plantejat en  la mini-sèrie televisiva creada per FEEdBACk anomenada l’Albada de Ceres (Ceres Dawn).

Un cop completades totes les fases i els qüestionaris d’hàbits energètics, les 3 persones que hagin obtingut la major puntuació tindran un premi.

Mostra dels diferents formats i continguts d’ECOPlay. FOTO: Projecte FEEdBACk

Canviar la cultura energètica

A través dels resultats obtinguts en el joc, el projecte vol posar el seu gra de sorra cap al canvi de cultura energètica mitjançant el coneixement i conscienciar la població de la importància dels gestos quotidians en el dia a dia.

Mapa del consorci europeu de centres d’investigació que han participat en el desenvolupament del projecte. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’app ECOPlay ja està disponible de manera gratuïta per Android i IOs.

El projecte ‘FEEdBACk’ s’emmarca en l’Horitzó 2020 de la Unió Europea, ha estat desenvolupat en partenariat entre centres de set països europeus i compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. 

Més informació a: https://feedback-project.eu/ecoplay/


Categories: 

Relacionats

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha convocat avui una línia d’ajuts dotada amb 43,8 milions d’euros per a la rehabilitació energètica d’edificis. ​

Article

L'Institut Català de l'Energia difon aquesta infografia amb els conceptes i les dades claus sobre el vehicle elèctric!

Butlletí