Exposició virtual sobre els efectes del canvi climàtic al delta de l'Ebre

02/02/2021 - 18:05

Territori i Sostenibilitat presenta a Europa una exposició virtual sobre els efectes del canvi climàtic al delta de l'Ebre, l’exposició s’estructura en cinc blocs que aborden el delta, els efectes del canvi climàtic, les projeccions climàtiques, la manca de cabals i sediments, així com els reptes i les solucions.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presentat aquest 2 de desembre l’exposició virtual “El delta de l’Ebre i el canvi climàtic”, organitzada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i els cossos d’Agents Rurals i Bombers.

La mostra s’ha presentat en el marc de la jornada “Els deltes europeus i el canvi climàtic” organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i els grups d’europarlamentaris de JuntsxCat i ERC. Marta Subirà ha destacat que “tot i que inicialment es va plantejar com una exposició dissenyada per veure-la presencialment, s’ha readaptat en un format virtual, un fet que pot incrementar la seva difusió i el coneixement per replicar-ho a altres deltes europeus amb unes problemàtiques similars”.

Aquesta exposició virtual té el doble objectiu de donar a conèixer el delta de l’Ebre -tenint en compte que aquesta és la zona humida més important d’Europa occidental després de la Camarga- i mostrar la seva vulnerabilitat davant del canvi climàtic, arran de la deficient gestió de la conca del riu per la manca de cabals ambientals i la nul·la aportació de sediments. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat ha remarcat “l’important nivell de consens entre les administracions catalanes i els diferents actors implicats davant de la necessitat de buscar un nou model que mantingui l’equilibri entre la conservació d’aquest espai natural i les activitats sòcioeconòmiques”.

L’exposició s’estructura en cinc blocs: què és el Delta de l’Ebre, el canvi climàtic al Delta de l’Ebre, les projeccions climàtiques, la manca de cabals i sediments, els reptes i les solucions. La mostra disposa de diversos elements visuals (fotos, vídeos, gràfiques) i es pot visualitzar en tres versions idiomàtiques: català, castellà i anglès.


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Article

El primer pas per estalviar aigua és saber quanta en consumeixes. Amb aquest interactiu us ensenyem a fer-ho en molt pocs passos.

Butlletí