Un pla d'ocupació impulsat per la Diputació de Tarragona millora entorns naturals de la comarca del Baix Camp

Font: Diputació de Tarragona

02/12/2020 - 11:27

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp, ha impulsat un any més el Pla d'Ocupació en aquesta comarca, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

El Pla d'Ocupació del Baix Camp s’emmarca en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany, la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Els integrants del Pla d'Ocupació del Baix Camp, que està en marxa des del 19 de novembre, estan treballant en la neteja i el desbrossament de diversos camins amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat, facilitar el pas de senderistes i afavorir la prevenció d’incendis. A més de la neteja de les deixalles i la vegetació també es durà a terme el manteniment de la senyalització. D’altra banda, i amb el mateix objectiu, també es desbrossaran i netejaran diversos espais forestals. L’Albiol, l’Aleixar, Alforja, Almoster, Arbolí, Capafonts, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, la Selva del Camp, Vilanova d’Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs són els municipis d'actuació.

Sis mesos de feina i amb orientació laboral en acabar

Un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de 40 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la comarca del Baix Camp.


 

Relacionats

Article

Les 100 ovelles procedents d’Andorra que van arribar a l’antic dipòsit controlat de la Vall de Joan a finals de l'any passat, pasturen per set hectàrees de prat com a part de projecte de restauració de l’espai.​

Butlletí