La meitat de la població desconeix la relació entre canvi climàtic i malalties infeccioses

Font: El Món Planeta

01/12/2020 - 09:00

És el resultat d'una investigació amb la participació de 458 persones d'arreu del món

La meitat de la població desconeix la relació entre canvi climàtic i malalties infeccioses. Així ho apunta un estudi amb participació de la UAB publicat a PLoS ONE, que posa de manifest que el 48,9% ignora aquesta relació científicament comprovada. La recerca es basa en una enquesta transversal en la població general de diferents països, on va participar un total de 458 persones d'arreu del món, per avaluar quins són els coneixements dels efectes del canvi climàtic sobre l'aparició de malalties infeccioses. El percentatge de desconeixement baixa al 38,4% entre els qui tenen coneixements sòlids de ciències naturals i arriba al 59,2% en les persones amb ocupacions no relacionades amb la ciència.

El 64,6% dels participants a l'estudi tenia por de patir una malaltia infecciosa. A Europa les persones enquestades tenien menys por davant d’aquesta possibilitat (51,7%), en comparació amb els ciutadans nord-americans (71,4%) i els participants d'origen asiàtic (87,7%). Pel que fa a les mesures de protecció, la gran majoria dels enquestats (70,5%) comproven si cal vacunar-se abans de viatjar a un país tropical. En línia amb aquesta observació, més de la meitat dels enquestats (56,1%) tenien més por de contraure una infecció quan es viatja a una regió tropical.


 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

El pagès com a agent actiu en la preservació del medi natural. Un estudi elaborat per Agricultura del Govern balear demostra que el consum de producte d'horta local redueix les emissions d'efecte hivernacle.v

Butlletí