“Guia del programa Escoles + Sostenibles: passem a l’acció!”

Font: Ajuntament de Barcelona

30/11/2020 - 08:36

Aquesta guia és un instrument de treball per als equips dels centres educatius que volen impulsar l’educació per la sostenibilitat. Està escrita per les persones que treballen al programa Escoles + Sostenibles de Barcelona pensant en els centres de la xarxa, i especialment en aquells que hi participen per primera vegada.

La tasca del programa Escoles + Sostenibles és oferir acompanyament i suport als centres educatius que tenen la voluntat de fer canvis —més enllà d’accions puntuals o setmanes temàtiques— amb l’horitzó d’adoptar un enfocament integral de centre cap a la sostenibilitat.

En el marc dels 20 anys del programa Escoles + Sostenibles, aquest curs resulta un bon moment per revisar i dotar de nous continguts aquesta publicació. Aquesta guia és la tercera que edita el programa, que, en la línia de les altres, intenta reforçar el marc conceptual i tractar d’una manera més sistemàtica i completa els continguts, enriquida amb l'experiència de les anteriors.

La “Guia del programa Escoles + Sostenibles: passem a l’acció!” està pensada per als centres de la xarxa, però especialment per aquells que s’incorporen per primera vegada i volen endinsar-se en aquesta aventura i formar part de la família d’Escoles + Sostenibles. La guia està organitzada en dues parts, la primera explica per què i per a què és important que un centre es comprometi amb l’educació per la sostenibilitat amb un enfocament integral del centre, i la segona part detalla què comporta esdevenir una Escola+Sostenible i com incloure criteris de sostenibilitat als diferents àmbits del centre. Cada capítol inclou una bona pràctica de centres que formen part de la xarxa que exemplifica el contingut exposat i també és un reconeixement a la gran tasca que ja s’ha dut a terme.

L’objectiu d’aquesta guia és inspirar i estimular la reflexió i el debat a cada centre per definir el propi itinerari de sostenibilitat. A més de ser una eina de guiatge, aquest llibre també és un reconeixement explícit del compromís l’esforç i la il·lusió dels gairebé 500 centres educatius de Barcelona que al llarg d’aquests 20 anys han compartit trajecte a la xarxa d’Escoles + Sostenibles.

De moment la podeu llegir en pdf aquí però molt aviat la rebreu en paper als vostres centres.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

OnEarth és una aplicació de realitat mixta, desenvolupada per quatre estudiants de Batxillerat del Col·legi Padre Damián de Barcelona, que pretén desafiar els usuaris a prendre accions concretes per reduir la seva petjada de carboni i protegir el medi ambient.

Notícia

Nois i noies de secundària tornen a ser protagonistes a l’Acte de cloenda d’Escoles + Sostenibles

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Butlletí