Un nou Espai Dunar, a Castelldefels, donarà a conèixer el valor d'aquest ecosistema amb una museografia sostenible

Font: Ajuntament de Castelldefels

25/11/2020 - 10:19

Localitzat dins l'Oficina de Turisme de la Platja, el nou espai permet gaudir de l'ecosistema dunar a través del vidre que separa les dunes reals. Es tracta d'un nou centre d'interpretació amb una museïtzació de l'espai moderna i avançada centrada en viure una experiència activa, immersiva i experimental.

Amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la rellevància de tenir un espai dunar a Castelldefels i posar en valor aquest espai litoral natural, veu la llum el projecte del Nou Espai Dunar, posat en marxa per l'Ajuntament de Castelldefels, per tal de facilitar la comprensió i el funcionament de l'ecosistema (formació de les dunes, la flora i la fauna) i conscienciar i posar de manifest el privilegi de gaudir d'un espai com l'ecosistema dunar destacant les amenaces i oportunitats.

Localitzat dins l'Oficina de Turisme de la Platja (Passeig Marítim 155 interior, davant del carrer 10), el nou espai permet gaudir de l'ecosistema dunar a través del vidre que separa les dunes reals. Es tracta d'un nou centre d'interpretació amb una museïtzació de l'espai moderna i avançada centrada en viure una experiència activa, immersiva i experimental. En un futur, l'espai desenvoluparà també diverses activitats lúdiques i didàctiques.

El nou Espai compta amb diversos elements expositius com una taula dunar, un panell ondular, un sorral cinètic d'experimentació, una maqueta tàctil i dues pantalles multimèdia. A més, per a la creació del nou espai s'han escollit materials ecològics (fusta i materials orgànics) evitant materials contaminants o poc reciclables.

"En un context de canvi climàtic, hem de tenir en compte el paper de protecció que realitzen les dunes davant episodis de temporals, protegint tant a el front marítim com el passeig Marítim, evitant que el temporal arrossegui sorra i minimitzant els efectes del canvi climàtic”, ha valorat l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, en el marc d'una visita institucional a l'espai realitzada el passat 18 de novembre. "En aquest sentit, l'Espai dunar és un punt necessari per a la sensibilització al voltant del cordó dunar que tenim a Castelldefels. Hem de treballar per la preservació i foment de la biodiversitat, preservant la platja com a medi natural, fent-ho compatible amb la resta d'activitats que es realitzen".

“Aquest nou espai ens permet viure com una autèntica experiència el tresor que és l'ecosistema dunar de Castelldefels. La seva proposta d'activitats lúdiques i didàctiques permetrà que grans i petits ens sensibilitzem amb el nostre entorn natural per aprendre a estimar-lo i tenir-ne cura”, explica la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Pla. “Amb poc espai es dona molta informació d'una manera molt viva. El disseny en si mateix és una vivència de les dunes. Des de dins de l'espai, només aixecant la mirada, veiem les dunes de la platja. La seva ubicació dins de la pròpia Oficina de Turisme de la Platja deixa molt clara l'aposta d'aquest govern municipal per un turisme familiar i de qualitat”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Butlletí