La recollida selectiva amb xips a Folgueroles

Font: Ajuntament de Folgueroles

24/11/2020 - 08:35

Des del 2002 a Folgueroles està implantat el sistema de recollida de residus porta a porta. Des d’aleshores, l’índex de recollida selectiva ha augmentat notablement i en aquests moments és del 85’4 % (2019), essent un dels índexs més alts de Catalunya. L’Ajuntament de Folgueroles i la Mancomunitat La Plana han posat en marxa un nou sistema de recollida de residus porta a porta amb cubells amb xip que ha de servir per seguir millorant.

Amb caràcter previ a la posada en marxa del nou servei, la Mancomunitat La Plana va organitzar diverses jornades de repartiment dels nous cubells durant el mes d’octubre per explicar el funcionament del sistema. Durant aquestes trobades es va repartir el kit de material necessari per fer correctament el porta a porta: un cubell marró de 25 litres per a la fracció orgànica i d’un cubell beix de 40 litres per a les fraccions de materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i de resta.

Com funciona el nou sistema?

Tots els cubells porten incorporats un xip electrònic que permetrà identificar, per a cada habitatge, els residus que es treuen al carrer. La lectura dels xips es farà per mitjà d’un lector incorporat en els camions de la recollida i uns braçalets que porta el personal de la Mancomunitat La Plana, que és l’ens encarregat de prestar el servei.

Per això és imprescindible treure les deixalles al carrer amb els nous cubells. En el cas dels reciclables, que és la fracció amb més volum, si tenim diverses bosses per treure aquestes es poden deixar al costat del cubell beix.

Aquest sistema permetrà disposar de tota la informació de recollida en temps real i donar resposta a les incidències amb més rapidesa, així com incorporar mesures per anar optimitzant el sistema sobre la marxa.

Aquesta es la base tecnològica necessària per poder donar compliment a les exigències legislatives en matèria de residus i poder implementar en un futur el pagament per generació o participació.

Si algun veí o veïna encara no disposa de la informació i els cubells ha de trucar a la Mancomunitat La Plana al telèfon 93 812 41 67 ext. 5.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí