Per un Tordera més sostenible, reduïm l'ús del plàstic

Font: Ajuntament de Tordera

23/11/2020 - 13:00

Les àrees de Promoció Econòmica i Medi Ambient de l'Ajuntament s'han posat al costat del comerç local davant la nova directiva europea que entrarà en vigor l'1 de gener de 2021 i que prohibirà l'ús de bosses de plàstic d'un sol ús. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha iniciat la campanya "Per un Tordera més sostenible" a fi de reduir la quantitat de plàstic i conscienciar la ciutadania sobre la importància d'utilitzar altres materials més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

La campanya de reducció de l'ús del plàstic s'ha fet extensiva aquests dies als comerços locals. Els responsables de l'Àrea de Promoció Econòmica van repartir la setmana passada diversos kits amb bosses biodegradables entre els establiments amb productes de proximitat perquè els distribueixin entre els seus clients. També es van repartir fulletons informatius que es faran extensius properament a tota la ciutadania a través dels mateixos comerços i també via xarxes socials. Properament també s'ampliaran les accions emmarcades a la campanya "Per un Tordera més sostenible". 

A aquestes accions se'n sumen d'altres impulsades per l'Ajuntament, com ara la reducció de l'ús del plàstic en els esdeveniments, fires i festes, i també l'ús de materials biodegrables o vidre en les pròpies instal·lacions municipals.

De cara al 2021 l'Ajuntament impulsarà més iniciatives lligades al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, incloses a l'agenda 2030.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

A través d’un formulari la ciutadania pot fer arribar les seves consideracions, les quals s’estudiaran per valorar si es poden incorporar al nou contracte de neteja que sortirà a concurs públic.

Article

La convocatòria del premi ja està oberta i està adreçada principalment als centres educatius del conjunt del país. Hi pot participar des de l’alumnat que cursa tercer cicle d’educació primària fins a estudiants universitaris. També s’hi poden inscriure entitats i institucions. Els participants han de presentar un clipmetratge de dos minuts de durada com a màxim i tenen temps de fer-ho fins al 26 de març. La dotació del Premi és de 5.000 euros.

Butlletí