Aquí comença el mar! Nova campanya als embornals per evitar contaminació de plàstics i burilles

Font: Betevé

24/11/2020 - 09:00

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar un centenar de plaques en alguns embornals de la ciutat amb el missatge “Aquí comença el mar, no hi llencis res”. Amb aquesta campanya, el consistori vol evitar comportaments incívics i que es llencin residus que van a parar al mar.

Segons ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, bona part dels residus que es detecten als embornals són petits plàstics i burilles de cigarret. Es tracta d’elements tòxics i que, en el cas dels microplàstics, són ingerits pels peixos (i, com a conseqüència, pels humans).

Més residus a la sorra de la platja

El missatge de les plaques s’ha inspirat en una campanya que ja han engegat altres ciutats i s’emmarca en la Setmana de la Prevenció de Residus. L’Ajuntament instal·larà, com a mínim, 10 plaques a cadascun dels 10 districtes de Barcelona.

Segons dades municipals, en la temporada de bany 2020 s’han retirat de l’aigua de les platges barcelonines 20 m³ de residus flotants, així com també 381 tones de residus sòlids a la sorra. Es tracta de 65 tones de residus més que l’any 2019.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
22/09/2023 - 00:00
Sant Pere de Riudebitlles
Notícia

Una recerca, liderada per la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat d’Alcalá de Henares, ha revelat la presència de microplàstics a l’aigua potable de diverses ciutats espanyoles, tot i que en concentracions que suposen un risc insignificant per a la salut humana. Barcelona destaca com una de les ciutats on es poden trobar rastres d’aquests materials a l’aigua de l’aixeta.

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Butlletí