Aquí comença el mar! Nova campanya als embornals per evitar contaminació de plàstics i burilles

Font: Betevé

24/11/2020 - 09:00

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar un centenar de plaques en alguns embornals de la ciutat amb el missatge “Aquí comença el mar, no hi llencis res”. Amb aquesta campanya, el consistori vol evitar comportaments incívics i que es llencin residus que van a parar al mar.

Segons ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, bona part dels residus que es detecten als embornals són petits plàstics i burilles de cigarret. Es tracta d’elements tòxics i que, en el cas dels microplàstics, són ingerits pels peixos (i, com a conseqüència, pels humans).

Més residus a la sorra de la platja

El missatge de les plaques s’ha inspirat en una campanya que ja han engegat altres ciutats i s’emmarca en la Setmana de la Prevenció de Residus. L’Ajuntament instal·larà, com a mínim, 10 plaques a cadascun dels 10 districtes de Barcelona.

Segons dades municipals, en la temporada de bany 2020 s’han retirat de l’aigua de les platges barcelonines 20 m³ de residus flotants, així com també 381 tones de residus sòlids a la sorra. Es tracta de 65 tones de residus més que l’any 2019.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Acte
22/03/2021 - 18:00
Activitat telemàtica
Acte
10/03/2021 - 18:00
Activitat telemàtica

Butlletí