12 nous busos híbrids per renovar la flota de bus metropolità de L'Hospitalet i altres muncipis del Bais Llobregat

Font: Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat

19/11/2020 - 16:10

L'alcaldessa, Núria Marín, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat  els 12 nous autobusos metropolitans híbrids que s’han incorporat immediatament a la flota del Bus Metropolità de l’AMB per substituir el més antics i contaminants i seguir impulsant una flota neta i sostenible. 

Aquestes 12 nous vehicles consumeixen un 20% menys que els vehicles pels quals se substituiran (dièsels Euro 3), i suposen una reducció del 94% de NOX  i reducció del 99% de PM 2,5. A banda, el sistema Start-Stop que inclouen, també suposa una reducció de l’impacte en emissions i soroll, tan per als usuaris que estan esperant a la parada, com el veïns de les zones per on circulen els autobusos. 

La  incorporació d'quests 12 nous autobusos, amb un cost de 3,6 milions d’euros, forma part del pla de renovació de la flota de Bus Metropolità, que afecta a un total de 125 vehicles i suposa un cos de 53,45 milions d’euros. D’aquest 125 vehicles, ja estan licitats i en procés de fabricació uns altres 66 autobusos i està previst que arribin progressivament entre finals d’aquest any 2020 i el primer trimestre del 2021. 

Amb aquesta incorporació, el servei de L’Hospitalet de Llobregat, el Prat i altres municipis augmenta la seva flota de baixes emissions fins a més de la meitat, amb un 56% d’autobusos híbrids, garantint també una clara reducció del soroll a la via pública.

Aquesta renovació s’emmarca en l’estratègia metropolitana de millor de la qualitat de l’aire, que contempla la renovació de la flota de transport públic de superfície amb la incorporació d’aquesta tipologia de vehicles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ajuntament de les Borges Blanques elabora un pla de mobilitat més respectuós a medi ambient. El nou pla es treballa amb el consens de tots els agents socials i econòmics del municipi.

Article

La vicealcaldesa de Reus i presidenta de la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible, Noemí Llauradó; i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han presentat aquest dimecres, 17 de febrer en roda de premsa la planificació del Govern de Reus de desplegament del Pla Específic de la Bicicleta pels propers anys. L’Ajuntament té previst invertir més d’1 milió d’euros en la construcció d’uns 30km de carril bici en el que queda del mandat, fins el 2023.

Notícia

El bus híbrid és propietat de l’Ajuntament i s’ha cedit a l’empresa que gestiona el servei de bus urbà per anar renovant progressivament la flota

Butlletí