En marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a estalviar energia a casa, a Sant Joan Despí

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

18/11/2020 - 17:30

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a les llars a rebaixar la factura energètica i a contribuir al medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la campanya 'Endolla't a l'estalvi energètic', l'assessoria municipal resoldrà dubtes i informarà sobre diferents aspectes relacionats amb el consum d'energia a la llar.

El servei està a disposició de tota la ciutadania de Sant Joan Despí. Per rebre un assessorament energètic, cal demanar cita prèvia: per correu electrònic a l'adreça mediambient@sjdespi.net o per telèfon al 93 480 60 13 o al 93 480 60 16 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres de 16.30 a 18 h).

Durant l'assessoria, es revisaran les condicions de les factures de la llum, l'aigua i el gas (tarifa, potència contractada, manteniment, impostos) per tal de buscar les més avantatjoses per a la persona consumidora. A més, s'oferirà informació sobre ajuts i bonificacions, com ara la tramitació del bo social elèctric i tèrmic, i sobre bones pràctiques per optimitzar els consums i estalviar energia, fent un ús més racional dels recursos.

Es proposaran accions senzilles per estalviar energia a la cuina, amb els electrodomèstics, amb la il·luminació, amb la climatització... Accions com ara no deixar els aparells electrònics en stand by sinó desendollar-los; utilitzar bombetes led; aïllar les finestres; instal·lar el dispositiu de doble descàrrega a la cisterna del vàter, o posar filtres a les aixetes. Petits gestos que, tots sumats, permeten estalviar energia des de la llar.

A banda, s'oferirà la possibilitat de disposar d'un mesurador energètic a casa durant 15 dies, un aparell que permet conèixer en detall el consum d'electricitat i monitorar les mesures d'estalvi.

La posada en marxa d'aquest servei d'assessorament energètic s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament de Sant Joan Despí en la lluita contra el canvi climàtic i en el compromís municipal per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, en línia amb el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia i el Clima.

Més informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament ofereix als rubinencs i les rubinenques un servei en línia gratuït per assessorar-los sobre com estalviar energia

Article
Instal·lació a Argentona

Instal·lació a Argentona

Vilassar de Dalt, Argentona, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany ja escalfen alguns dels seus equipaments municipals amb estella forestal, estalviant així consum de combustibles fòssils com el gas natural o el propà.

Article

Des de la tardor del 2020, cinc equipaments municipals d’Alcover s’escalfen amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament d’una xarxa de calor impulsada en el marc d’un projecte liderat per la Diputació de Tarragona.

Butlletí