Comença la implantació del sistema de recollida porta a porta comercial a Sant Just amb l’inici de la campanya informativa

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

16/11/2020 - 11:51

El teixit comercial i els equipaments de Sant Just Desvern generen una part important dels de residus municipals i, en aquest sentit, la seva implicació és imprescindible en l’objectiu col·lectiu d’incrementar els índexs de recollida selectiva i millorar la separació dels residus al municipi.

La implantació del nou model de recollida de residus comercial basat en el sistema porta a porta ha començat aquesta setmana amb l'inici de la campanya informativa als establiments comercials. En aquest sentit, l'Ajuntament ha contractat cinc persones, quatre informadores de gestió de residus i una coordinadora, que tindran la funció d'informar a peu de carrer sobre el nou model de recollida comercial, aclarir dubtes als comerços i a la ciutadania i resoldre incidències. L’equip està format per cinc dones amb dificultats per accedir al mercat de treball, que s’acullen a aquest pla d’ocupació com una nova oportunitat. Durant aquesta setmana estan rebent formació específica per desenvolupar la seva tasca d'informadores ambientals.

El teixit comercial i els equipaments de Sant Just Desvern generen una part important dels de residus municipals i, en aquest sentit, la seva implicació és imprescindible en l’objectiu col·lectiu d’incrementar els índexs de recollida selectiva i millorar la separació dels residus al municipi.

Com funciona el porta a porta comercial?

Cal dipositar cada residu al recipient corresponent i deixar-lo a la porta de l’establiment, en uns dies i hores determinats segons cada fracció. Cal treure el recipient el dia que toca i recollir-lo un cop estigui buit. La correcta separació i el compliment dels criteris i dels horaris de recollida per part del sector comercial permetran que els contenidors del carrer es destinin exclusivament a la recollida de residus domèstics.

Identificació amb xip

El nou model de recollida de residus comercial inclou un sistema d’identificació amb xip que permetrà fer un seguiment de les fraccions que es recullen a cada comerç. Els xips estaran situats als bujols (en el cas de les fraccions orgànica, vidre i resta) o a la façana del comerç (en el cas de les fraccions envasos i paper i cartró).

La recollida porta a porta comercial millora l’eficiència de la gestió dels residus que es generen i ofereix un servei de qualitat al sector comercial. L’objectiu és assolir una participació generalitzada dels comerços en la separació en origen i en la recollida selectiva, reduir la quantitat total de residus generats i disminuir la quantitat de fracció resta i d’impropis.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

La ciutat ha guanyat de nou un reconeixement que destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i la gestió ambiental dels municipis costaners. Aquesta distinció, obtinguda en la cinquena edició del Moviment Banderes Verdes, és el resultat de l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i el sector de l’hostaleria local.

Butlletí