La Paeria impulsa una campanya per promoure el compostatge domèstic

Font: Paeria de Lleida

16/11/2020 - 08:45

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas”, amb l’objectiu de promoure el reciclatge dels residus orgànics.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha destacat que el 2019 es van generar a Lleida 19.000 tones de residus orgànics, que equivalen a uns 140 Kg per habitant i any: “A partir del compostatge domèstic es pot transformar un residu en un recurs i ho podem fer sense moure’ns de casa. Contribuïm així a reduir la qualitat de deixalles que acaben a l’abocador i s’estalvia energia en el transport de les escombraries”.

Les persones que participin en la campanya tindran la possibilitat de rebre un compostador (300 litres) i un airejador en cessió d’ús, assessorament tècnic per a una bona pràctica de compostatge i formació tècnica d'iniciació i d’aprofundiment.

L’acció es coordina des de l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

Les interessades i interessats poden tramitar la sol·licitud a través del web paeria.cat, en l'apartat de tràmits on line. Els compostadors s’atorgaran per ordre d’arribada i es donarà prioritat als residents de l'Horta de Lleida fins el 31 d’octubre de 2020.

El 5 de novembre tindrà lloc el Curs d'iniciació al compostatge adreçat a les persones inscrites a la campanya. El tràmit d’inscripció s’obrirà en els pròxims dies.

Per a més informació, es pot contactar amb infosostenible@paeria.es o al telèfon 973 700 455.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Font: Ajuntament de Lleida

Font: Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas” que té per objectiu promoure el compostatge, especialment entre els habitatges de l’Horta o els que tenen jardí, i també entre les escoles interessades.

Article

La regidora de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida, Marta Gispert, ha iniciat una ronda de reunions amb alcaldes i edils de municipis veïns de Lleida per sumar estratègies i compartir els objectius de la campanya Plàstics Zero als Mercats Ambulants de Lleida.

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Butlletí