La renovació de l’enllumenat públic permetrà que el 90% dels punts de llum de Sabadell siguin LED

Font: Ajuntament de Sabadell

13/11/2020 - 15:23

En total, l’actuació implica la substitució de 17.502 punts de llum a més de 720 carrers de tots els districtes, de manera que Sabadell arribarà a tenir 27.119 lluminàries led de les  29.991 llums que hi ha a la ciutat. 

La renovació comportarà incrementar la potència lumínica dels carrers però alhora un estalvi anual de 926.231,10 euros en consum, augmentant l’eficiència energètica –xifrada en uns 5,1 milions de kwh/any menys–. També s’aconseguirà una reducció en l’impacte ecològic de 1.638 tones de CO2 l’any.

El cost de la inversió a nivell de projecte és de 14.103.259,01 € i, aplicant la baixa de contracte, el cost que ha d’assumir l’Ajuntament és de 10.073.026,17 €. Aquesta inversió serà repercutida per l’empresa en la factura anual que abona l’Ajuntament –actualment és de 2.971.139 euros i abasta un conjunt de conceptes entre els quals hi ha el consum d’energia–. L’import de la factura continuarà essent el mateix després de la inversió, atès que el cost d’aquesta es compensa amb l’estalvi que s’obtindrà per la disminució del consum d’energia.

Estalvi energètic, millora dels nivells lumínics i més confort visual

Amb l’actuació milloraran els nivells lumínics dels carrers on s’actuï. I també suposarà un estalvi pel que fa als recanvis, ja que la durada mitjana de vida d’un llum LED és de 10 anys o 40.000 hores (una bombeta de vapor de sodi té una vida d’entre 3,5 i 4 anys).

Amb l’actuació  es reforça encara més l’aposta per una il·luminació que doni resposta a les necessitats de la ciutat però que alhora vetlli per la qualitat ambiental, tot contribuint a reduir la contaminació lumínica i implementant sistemes que permeten avançar en termes d’eficiència energètica.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja ha participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus. En total, les bones pràctiques implementades durant el febrer als sis centres han suposat una reducció de 18,4 tones de CO2 equivalent. 

Notícia

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí