Caldes de Montbui promou la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a equipaments municipals

Font: Ajuntament de Caldes de Montbui

13/11/2020 - 13:11

Per tal de potenciar l’ús d’energia solar per a l’autoconsum municipal, l’Ajuntament instal·larà plaques solars fotovoltaiques al Pavelló Torre Roja i als habitatges socials que es construiran a l’antiga sala polivalent.

Amb la intenció de potenciar al màxim l’ús d’energia solar, l’Ajuntament projecta la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques als equipaments municipals que reforma o de nova construcció. Aquest és el cas del Pavelló Torre Roja, situat a la zona esportiva de Les Cremades, que es reformarà i dels nous habitatges que es construiran a l’antiga sala polivalent, al costat del Centre Cívic. En ambdós casos es preveuen instal·lacions amb connexió a la xarxa.

Pavelló de la Torre Roja

En el cas del Pavelló de Torre Roja, la reforma a nivell energètic consisteix en aïllar la coberta per reduir la demanda, dificultar la condensació i instal·lar plaques fotovoltàiques que es situaran a la coberta.

Amb l’actual llei de l’autoconsum, l’energia que no consumeixi l’equipament es podrà abocar a la xarxa i permetrà disminuir la factura de la llum de qualsevol equipament municipal que es trobi en un radi de 500m.

La instal·lació prevista, de 291 m2, tindrà una potència de 48,4kWp, el què suposarà la generació d’uns 75.000 kWh anualment. El cost d’aquesta instal·lació és de 95.599,17€ i la inversió suposarà un estalvi aproximat de 11.000 € anuals.

Habitatges a l’antiga Sala Polivalent del Centre Cívic

Aquest projecte crearà 5 nous habitages que podràn gaudir de l’energia que es generarà a la coberta. Aquesta energia es descomptarà directament de la factura de consum elèctric.

La instal·lació prevista, de 44 m2, tindrà una potència de 8,5 kWp, el què suposarà la generació de 12.000 kWh anualment. El cost d’aquesta instal·lació és de 24.577,16€ i la inversió suposarà un estalvi aproximat de 1.800 € anuals.

Altres projectes previstos

Actualment s’estan estudiant noves ubicacions per fer-hi més instal·lacions, com per exemple, a la coberta de les grades del camp de futbol.

D’aquesta manera, l’Ajuntament s’afegeix a la transició energètica que ja ha començat.



 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Butlletí