La Diputació de Barcelona elaborarà programes sobre alimentació sostenible, en cooperació amb els ajuntaments

Font: Diputació de Barcelona

11/11/2020 - 10:46

Amb la voluntat de donar suport i reforçar els processos que per a la transició a un model de major sobirania alimentària i que enforteixin un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, format per criteris socials, ecològics i de proximitat; la vicepresidenta quarta de la Diputació, Núria Parlon, ha llegit a l’inici del ple ordinari d’aquest dijous la declaració institucional d’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Mitjançant aquesta declaració, la corporació es compromet «a elaborar programes propis sobre alimentació sostenible durant l’any 2021 i en cooperació amb els governs locals», a més de «donar suport a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona 2021, amb la col·laboració dels ajuntaments de la demarcació que puguin estar-hi interessats», «cercar mecanismes de coordinació interna per a impulsar la governança alimentària integrant les diferents baules dels sistemes alimentaris» i promoure que els ajuntaments de la província també s’hi adhereixin.

 

Aprovació de la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

El ple també ha aprovat la declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat sorgida de l’assemblea general d’aquesta entitat municipalista que agrupa més de 300 ens locals d’arreu de Catalunya, celebrada el passat 15 de setembre, en la que es recorda l’aposta del món local per una recuperació verda i socialment justa.

La declaració demana incorporar polítiques de reactivació econòmica, amb l’Agenda 2030 i els ODS com a base, reforçar l’ambició climàtica mitjançant el Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia i accelerar la transició energètica a través de l’autoconsum i les energies renovables, la fiscalitat municipal i el suport a totes les iniciatives, especialment als col·lectius vulnerables i a les comunitats energètiques locals.


 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí