ReVIU, la nova plataforma per a la reutilització d’objectes a Menorca

Font: Menorca Reserva de la Biosfera

05/11/2020 - 20:04

L’aplicació web ReVIU permetrà la prevenció de la generació de residus mitjançant la reutilització d’objectes que podran intercanviar els usuaris de les deixalleries de Menorca

Aquest 28 d'octubre s’implantarà un nou servei a les deixalleries de Ciutadella i Maó, mitjançant la plataforma web www.reviumenorca.es. Els usuaris de la xarxa de deixalleries de tots els municipis de Menorca podran emprar aquestes instal·lacions per donar una segona vida als objectes en bon estat que no utilitzin, una forma més de potenciar l’economia circular mitjançant la reducció de residus en origen.

ReVIU és una iniciativa conjunta entre el Consorci de Residus i Energia de Menorca i la UTE Deixalleries, integrada per Ferrovial Servicios i Adalmo, destinada a fomentar l’intercanvi d’objectes entre ciutadans i reduir d’aquesta manera els residus generats a l’illa.

Com funciona ReVIU?

L’aplicació web permet intercanviar productes de manera gratuïta. Mitjançant un sistema de punts, els usuaris sumaran punts pels objectes entregats i els podran bescanviar per objectes dipositats per altres usuaris. Tan bon punt es registrin a la plataforma, rebran 100 punts de benvinguda, amb els quals podran començar a reservar els productes disponibles que els interessin.

Mitjançant un ampli catàleg, dividit en tres categories: esport i oci, infantil i llar, els usuaris podran entregar llibres, mobles de dimensions reduïdes, material esportiu o joguines que ja no facin servir, i obtenir a canvi altres que els interessin. No estarà permès l’intercanvi d’objectes tèxtils, com roba o calçat, ni tampoc objectes elèctrics.

Els ciutadans podran recollir els objectes reservats o entregaran aquells que desitgin intercanviar al centre ReVIU de les deixalleries de Ciutadella i Maó durant l’horari d’obertura de les instal·lacions.

Com puc afegir un producte?

Penjau una imatge i una descripció de l’objecte que vulgueu dipositar i publicau-ho a l'aplicació web.

- Heu de dur l’objecte a un dels dos centres ReVIU (Ciutadella o Maó) de la xarxa de deixalleries de Menorca.
- Identificau-vos amb el vostre nom d’usuari o adreça electrònica al gestor de la deixalleria, que validarà l’objecte i aquest quedarà disponible per a un altre usuari.

Com puc reservar un producte?

- Reservau l’objecte que vulgueu, mitjançant l'aplicació web.
- Anau a la deixalleria on es troba l’objecte reservat en un termini de 7 dies.
- Identificau-vos amb el vostre nom d’usuari o adreça electrònica al gestor de la deixalleria, que us entregarà l’objecte.

Gràcies a aquest nou sistema, basat en l’intercanvi, ReVIU fomentarà la reutilització d’objectes a Menorca i contribuirà a generar un impacte ambiental i social positiu.

Xarxa de deixalleries de Menorca

La xarxa de deixalleries de Menorca és un servei públic que es troba en funcionament des de l’any 2011 i que té com a finalitat facilitar a la ciutadania el dipòsit de residus d’origen domèstic, inclosos aquells amb característiques de perillositat, que no són objecte de recollida domiciliària.

Mitjançant les set instal·lacions existents a l’illa: Alaior, Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries, Maó i Sant Lluís, es gestiona la recepció, la classificació i l’emmagatzematge per a la destinació separada dels residus cap als seus canals de tractament o recuperació.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

El Govern de les Illes Balears promociona l’adéu a la moda dels plàstics amb una campanya desenfadada i vuitantera. ‘Passa del plàstic’ pretén traslladar a la ciutadania que el canvi de model és senzill i assequible

Article

Des del 20 de març estan prohibits els plàstics d’un sol ús als comerços de les Illes. Per afavorir-ne la reducció, s’ha posat en marxa la campanya ‘Mou-te pel Zero Plàstic a Menorca’. La primera passa és una aplicació mòbil, Go Zero Waste, que proposa reptes per anar canviant els nostres hàbits de consum per altres més sostenibles. Un projecte que inclou una forma innovadora d’introduir comportaments més sostenibles a la societat menorquina i ajudar al comerç local i de proximitat.

Article

Les organitzacions de la Xarxa B+S Fundació Solidança, La taca d’oli/La Fàbrica i Back to Eco/Infinit Denim s'han unit per impulsar “Texans pel clima”, una campanya amb l’objectiu d’avançar cap a una economia més circular a través de la recollida de texans usats.

Butlletí