Lleida suma enguany 67 instal·lacions de plaques solars i l’autoconsum elèctric es dispara a tot el municipi

Font: Paeria de Lleida

06/11/2020 - 12:00

Les bonificacions, els baixos preus i la simplificació de tràmits contribueixen a que s’hagi superat un megawat de potència instal•lada a Lleida en plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum energètic sobre coberta.

Les instal·lacions de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum al municipi de Lleida han crescut de forma exponencial els darrers 2 anys. Han passat, de ser pràcticament inexistents l’any 2018 a sumar més d’1 MW (1.000kW) de potència instal·lada a data d’avui, essent un total de 67 instal·lacions les que s’han inscrit en el que portem de 2020, el triple que en tot 2019 (23), principalment sobre cobertes de cases unifamiliars i també de naus industrials.

Aquest important creixement s’està donant gràcies a la conjugació de tres factors: la important simplificació dels tràmits administratius procedent dels canvis normatius, la forta davallada dels preus de les plaques solars i una bonificació de fins la meitat del cost de la instal·lació fotovoltaica, sobre la quota de l’IBI, al municipi de Lleida. Tot això, sumat a la creació d’un servei d’assessorament personalitzat per part de l’Agència de l’Energia de Lleida, i la dinamització de compres solars col•lectives, ha permès l’increment de l’interès, el coneixement i la confiança de bona part de la població de Lleida.

«La revolució solar arriba a Lleida, on observem un creixement exponencial d’instal·lacions fotovoltaiques en el darrer any, un procés que estem acompanyant des de l’Agència de l’Energia de Lleida i els assessoraments personals que portem a terme» ha remarcat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte. «A banda d’aconseguir un estalvi econòmic substancial sobre la seva factura elèctrica, aquestes 67 llars estan contribuint, des del minut zero, a reduir emissions de CO2, principal responsable del canvi climàtic, a millorar l’autosuficiència energètica i a democratitzar l’energia» ha reblat Talamonte.

En aquest marc, l’Agència de l’Energia de Lleida, treballa intensament en la línia d’expansió del desplegament de la producció d’energia renovable, a través de projectes com els de la compra de plaques solars col·lectiva, l’autoconsum compartit en comunitats de veïns, la creació de comunitats locals energètiques o el desplegament optimitzat dels parcs solars en sòls rústics.

Aquest fet, juntament la línia de promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica, formen part de les estratègies prioritàries del govern de l’ajuntament de Lleida per tal d’accelerar la transició energètica i a fomentar l’activitat econòmica verda local.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí