La campanya de residus i recollida selectiva a Barcelon aestrena el Punt Residu Zero

Font: Ajuntament de Barcelona

05/11/2020 - 10:37

La campanya de sensibilització sobre residus compta des d’aquest mes d’octubre amb un nou punt informatiu itinerant que recorrerà els barris de Barcelona fins a finals d’any i servirà per reforçar la tasca informativa que realitzen els equips d’informació ambiental.

Es tracta d’una instal·lació visual per explicar de forma gràfica i senzilla el concepte Residu Zero i la necessitat urgent d’aplicar accions de prevenció, reutilització i millora de la recollida selectiva de residus per contribuir a frenar l’emergència climàtica.

El punt de partida de la dinàmica del punt informatiu és una vitrina, on s’ha buidat el contingut d’una bossa d’escombraries tipus que podria haver estat extreta d’un contenidor gris qualsevol de la ciutat, i una xifra clau: els barcelonins i barcelonines generem més de 480 quilos de residus per persona a l’any.

En una altra vitrina el punt mostra que passaria si destriem aquests residus barrejats en les diferents tipologies de materials. El resultat és contundent: més del 90 % dels nostres residus es podrien convertir en recursos si els separem i gestionem correctament.

La instal·lació ha estat dissenyada per garantir totes les mesures sanitàries i incorpora tecnologia QR i NFC per facilitar la interacció respectant sempre les distàncies de seguretat. El disseny també ha estat concebut per minimitzar la generació de residus en la seva producció i incorpora material reutilitzat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Butlletí