La campanya de residus i recollida selectiva a Barcelon aestrena el Punt Residu Zero

Font: Ajuntament de Barcelona

05/11/2020 - 10:37

La campanya de sensibilització sobre residus compta des d’aquest mes d’octubre amb un nou punt informatiu itinerant que recorrerà els barris de Barcelona fins a finals d’any i servirà per reforçar la tasca informativa que realitzen els equips d’informació ambiental.

Es tracta d’una instal·lació visual per explicar de forma gràfica i senzilla el concepte Residu Zero i la necessitat urgent d’aplicar accions de prevenció, reutilització i millora de la recollida selectiva de residus per contribuir a frenar l’emergència climàtica.

El punt de partida de la dinàmica del punt informatiu és una vitrina, on s’ha buidat el contingut d’una bossa d’escombraries tipus que podria haver estat extreta d’un contenidor gris qualsevol de la ciutat, i una xifra clau: els barcelonins i barcelonines generem més de 480 quilos de residus per persona a l’any.

En una altra vitrina el punt mostra que passaria si destriem aquests residus barrejats en les diferents tipologies de materials. El resultat és contundent: més del 90 % dels nostres residus es podrien convertir en recursos si els separem i gestionem correctament.

La instal·lació ha estat dissenyada per garantir totes les mesures sanitàries i incorpora tecnologia QR i NFC per facilitar la interacció respectant sempre les distàncies de seguretat. El disseny també ha estat concebut per minimitzar la generació de residus en la seva producció i incorpora material reutilitzat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest sistema evita la impressió de materials en paper i els substitueix per un format digital que els informadors i informadores entreguen a la ciutadania mitjançant la tecnologia sense fil del seus dispositius.

Article

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

Article

Barcelona ha engegat aquest mes de febrer la nova campanya de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre la recollida i el reciclatge de residus que aquest any es focalitza en el context d’Emergència Climàtica, que l’Ajuntament va declarar el 15 de gener del 2020.

Butlletí