L’IRTA i la Diputació de Girona impulsen la recerca en sostenibilitat i economia circular

02/11/2020 - 14:43

Es treballarà en un pla estratègic per minimitzar l’impacte ambiental de les explotacions agrícoles i ramaderes

Garantir la capacitat econòmica del sector agroalimentari gironí i la seva sostenibilitat és una prioritat per a les institucions de les comarques gironines, així com per a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Diputació de Girona. Aquesta és una de les conclusions principals a què es van arribar en la II Taula Institucional de les Comarques de Girona, que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà el 15 d’octubre, i que va aplegar diverses autoritats de les comarques de Girona, a més de diversos representants de l’IRTA. Segons el director general de l’IRTA, Josep Usall, «ja no parlem de maximitzar la producció, sinó d’aconseguir una producció sostenible ambientalment, socialment i econòmicament al llarg del temps».

És en aquest sentit que a la reunió es va presentar una proposta conjunta entre l’IRTA i la Diputació de Girona orientada no només a minimitzar els efectes de l’activitat de les explotacions agrícoles i ramaderes sobre el medi ambient, sinó a aconseguir, fins i tot, que aquesta hi impacti positivament. La proposta es basa en els principis de l’economia circular, la bioeconomia i l’increment de la biodiversitat. Així, està previst impulsar els models de transició agroecològica i agroenergètica en favor de la sostenibilitat ambiental i de la mitigació dels efectes del canvi climàtic, la seguretat alimentària i les innovacions tecnològiques. El resultat serà un pla estratègic per al sector agroalimentari de Girona. És el segon any que l’IRTA organitza la Taula Institucional a les comarques de Girona, una trobada que té l’objectiu de donar a conèixer als agents del territori la tasca que hi desenvolupa l’IRTA, a més de captar les seves necessitats i inquietuds en matèria de recerca i innovació.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Oberta la inscripció al programa “Menjadors més sans i sostenibles”, una iniciativa compartida amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per impulsar l’alimentació saludable als centres educatius de la ciutat.

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Article
Consell dels Infants de Mollet 2019

Consell dels Infants de Mollet 2019

El projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Infants de Mollet (CIM) durant l’any 2019 ha rebut el segon premi atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

Butlletí