El programa Escoles + Sostenibles celebra els 20 anys sumant 361 centres educatius de Barcelona al programa

02/11/2020 - 10:25
Acte de signatura de les escoles sostenibles al 2018

Acte de signatura de les escoles sostenibles al 2018

Al llarg d’aquests 20 anys d’història, més del 70% dels centres educatius de Barcelona han format part del programa en algun moment i s’han sumat al compromís per fer de Barcelona una ciutat més sostenible i saludable. Aquest curs 2020-2021, 18 centres nous s’han incorporal al programa, que enguany seguirà les línies de treball de l’emergència climàtica i l’alimentació sostenible.

El programa Escoles + Sostenibles obre el curs 2020-2021 amb la incorporació de 18 centres educatius de la ciutat que ja han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i per tant, han entrat a formar part de la xarxa Escoles + Sostenibles, que ja està integrada per 361 centres educatius, més del 50% del total de centres que hi ha a la ciutat.

El programa Escoles + Sostenibles, que celebra enguany el 20è aniversari, implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre educatiu amb projectes encaminats a fomentar la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i l’acústica, el consum responsable i l’estalvi d’aigua i energia.

Enguany les línies de treball del programa giren entorn de l’emergència climàtica i l’alimentació sostenible, coincidint amb que Barcelona és la capital mundial de l’alimentació sostenible 2021. L’acte de benvinguda al curs s’ha celebrat en format virtual des del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb un total de 130 connexions telemàtiques, mostrant així el compromís de les escoles per incloure la sostenibilitat de manera transversal als seus projectes i fer visible la seva tasca en la construcció i transformació de la ciutat.

L’acte l’ha conduït el divulgador científic Pere Renom i ha comptat amb la participació del regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia i amb la directora d’Estratègia i Cultura de la Sostenibilitat i fundadora del programa Escoles + Sostenibles, Teresa Franquesa. Durant l’acte també s’ha fet un repàs de la trajectòria del programa i s’ha presentat el logotip que commemora els 20 anys.

Les 361 Escoles + Sostenibles formen part de la Xarxa, Barcelona + Sostenible, que aplega més de 1.100 organitzacions, empreses, entitats, comerços i ciutadania en general que treballen per la sostenibilitat a la ciutat. Amb iniciatives que impulsen repensar com s’organitza la societat per trobar solucions per augmentar la qualitat de vida i minimitzar els impactes que degraden el medi ambient i els recursos naturals.

Tota la informació sobre el programa es pot seguir a les xarxes amb l’etiqueta #20anysEscolesSostenibles i al web Escoles + Sostenibles.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest estiu obre al públic l'Espai Dunar, una mostra permanent que fa pedagogia sobre la conveniència de respectar i preservar l'ecosistema dunar. Aquest curs que ara acaba, tres-cents escolars de centres educatius de la comarca han participat en tasques de neteja i preservació dunar organitzades per l'AMB.

Article

Els recursos s’adrecen a diferents franges d’edat i fomenten que infants i joves prenguin consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient

Article

La setmana passada, l'alumnat de 2on d'ESO de l'Institut Manuel Vázquez Montalban va participar en una prova pilot de Parcs i pedals al Besòs, a Sant Adrià del Besòs. Es tracta d'una activitat de formació ambiental que promou la relació entre el paper de la mobilitat sostenible amb el verd urbà per millorar la qualitat de l'aire de les nostres ciutats i per fer front a l'emergència climàtica.

Butlletí