Cornellà serveix de prova pilot del nou sistema d’E-Bicibox obert

Font: Ajuntament de Cornellà

09/10/2020 - 17:08

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat aquest 30 de setembre a Cornellà el seu nou sistema d'E-Bicibox obert, amb les bicicletes compartides encallades a la vista. L'acte ha estat l'exemple del funcionament d'aquest nou sistema d'aparcament de bicicletes obert (similar al Bicing de Barcelona) i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Cornellà i vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón; i amb l'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

La prova pilot es durà a terme a Cornellà, Sant Joan Despí i L'Hospitalet perquè són els 3 municipis metropolitans on es fa un ús més intensiu de l'e-Bicibox. Les noves estacions obertes, que funcionen amb energia 100% solar, tenen una capacitat per a deu bicicletes, disposades de dues maneres depenent la localització: totes deu seguides o cinc a cada banda de l'eix d'ancoratge. En el cas de Cornellà, aquesta estació oberta pionera d'E-Bicibox està situada a la carretera d'Esplugues, al costat de la plaça de l'Església. Amb aquesta prova pilot que l'AMB inicia juntament amb els municipis metropolitans implicats, s'estudiarà l'impacte que aquesta transformació del servei té sobre els usuaris. Si és positiu, s'analitzarà la viabilitat d'estendre el sistema obert d'e-Bicibox a altres estacions.

Cal tenir en compte que les 300 bicicletes elèctriques que actualment estan en servei podran utilitzar, sense distinció, tant els mòduls com les tres estacions obertes, i tots dos tipus d'aparcament funcionaran amb la mateixa targeta del servei e-Bicibox.

Cornellà, líder en l'ús de l'e-Bicibox

Cornellà genera el 36 % de la demanda del servei de bicicletes elèctriques i compartides e-Bicibox. La segueixen Sant Joan Despí (representa el 21% dels usos d'e-Bicibox) i l'Hospitalet (15%). Entre els tres municipis, són responsables del 72 % de la demanda total del servei. A més, Cornellà i Sant Joan Despí, juntament amb Esplugues de Llobregat, són els municipis que generen més desplaçaments diaris per bicicleta disponible.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Cornellà posa en marxa una fotolinera, dins de les actuacions per al foment d’una mobilitat sostenible en el marc Cornellà Natura, el projecte estratègic de ciutat per fer de Cornellà una ciutat més verda.

Article

Els dos serveis estan destinats a facilitar l'ús de la bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, com a elements fonamentals i diferenciadors d'una mobilitat més sostenible i que conduexi a una atmosfera més neta a la nostra àrea metropolitana.

Notícia

Uns serveis que s'afegirien als de les bicicletes metropolitanes, que ja han rebut l'aval de l'ATM, o dels patinets elèctrics, que també ambicionen gestionar.

Butlletí