Cornellà serveix de prova pilot del nou sistema d’E-Bicibox obert

Font: Ajuntament de Cornellà

09/10/2020 - 17:08

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat aquest 30 de setembre a Cornellà el seu nou sistema d'E-Bicibox obert, amb les bicicletes compartides encallades a la vista. L'acte ha estat l'exemple del funcionament d'aquest nou sistema d'aparcament de bicicletes obert (similar al Bicing de Barcelona) i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Cornellà i vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón; i amb l'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

La prova pilot es durà a terme a Cornellà, Sant Joan Despí i L'Hospitalet perquè són els 3 municipis metropolitans on es fa un ús més intensiu de l'e-Bicibox. Les noves estacions obertes, que funcionen amb energia 100% solar, tenen una capacitat per a deu bicicletes, disposades de dues maneres depenent la localització: totes deu seguides o cinc a cada banda de l'eix d'ancoratge. En el cas de Cornellà, aquesta estació oberta pionera d'E-Bicibox està situada a la carretera d'Esplugues, al costat de la plaça de l'Església. Amb aquesta prova pilot que l'AMB inicia juntament amb els municipis metropolitans implicats, s'estudiarà l'impacte que aquesta transformació del servei té sobre els usuaris. Si és positiu, s'analitzarà la viabilitat d'estendre el sistema obert d'e-Bicibox a altres estacions.

Cal tenir en compte que les 300 bicicletes elèctriques que actualment estan en servei podran utilitzar, sense distinció, tant els mòduls com les tres estacions obertes, i tots dos tipus d'aparcament funcionaran amb la mateixa targeta del servei e-Bicibox.

Cornellà, líder en l'ús de l'e-Bicibox

Cornellà genera el 36 % de la demanda del servei de bicicletes elèctriques i compartides e-Bicibox. La segueixen Sant Joan Despí (representa el 21% dels usos d'e-Bicibox) i l'Hospitalet (15%). Entre els tres municipis, són responsables del 72 % de la demanda total del servei. A més, Cornellà i Sant Joan Despí, juntament amb Esplugues de Llobregat, són els municipis que generen més desplaçaments diaris per bicicleta disponible.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Ha publicat una Guia de mobilitat sostenible local

Cornellà s'ha sumat a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que es porta a terme del 16 al 22 de setembre sota el lema "Per una mobilitat sense emissions". Per a aconseguir-ho, s'ha programat un seguit d'activitats que aquest any s'han adaptat a la casuística actual i que es podran desenvolupar de manera individual o familiar, a través d'aplicacions mòbils.

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat presenten el projecte dels dos futurs aparcaments d’intercanvi del municipi. Les properes setmanes es posaran en marxa dos nous park&ride metropolitans; així,s’amplia el servei AMB P+R, que ofereix 423 places en sis municipis metropolitans

Notícia

40 escoles de Barcelona han tallat els carrers de Barcelona aquesta tarda per exigir un entorn pacificat. És una reclamació també de la Societat Catalana de Pediatria, que diu que calen mesures urgents per millorar la qualitat de l'aire a prop dels centres educatius. La Montse Lorenz ha anat als carrers per saber com es vivia aquesta reivindicació entre els pares, mares, nens i nenes.

Butlletí