L’Ajuntament de Sitges habilitarà un carril bici definitiu al passeig Marítim

Font: Ajuntament de Sitges

07/10/2020 - 13:00

Les obres començaran han començat aquest 30 de setembre i suposaran l’eliminació de la zona blava de la façana marítima. Un cop finalitzin els treballs de la primera fase del carril bici, el passeig Marítim tornarà a ser de doble direcció per als vehicles.

Els treballs permetran que Sitges disposi d’un carril bici al llarg de tot el passeig Marítim, una via que servirà, alhora, de connector amb els principals trajectes de carril bici existents a la vila. Segons el regidor de mobilitat, Jaume Monasterio, “amb la consolidació d’aquest carril bici que es va obrir durant la desescalada, refermem l’aposta per la mobilitat sostenible, i avancem en la construcció d’ una xarxa ciclable que connecti els diferents barris i zones de Sitges, un projecte important que forma part el Pla de Mobilitat en què treballem”.

El carril bici definitiu ocuparà una part de l’espai de l’actual (i provisional) carril bici, una via que es va obrir durant el desconfinament per poder separar vianants de ciclistes al passeig i així mantenir les mesures de seguretat i salut anti COVID-19. La seva obertura va suposar la suspensió dels aparcaments de zona blava, que amb les obres quedaran eliminats definitivament. Les zones d´aparcament rotatiu ja es van traslladar als carrers adjacents, així com els aparcaments per discapacitats i motos.

La finalització dels treballs suposarà, tanmateix, la reobertura del passeig a la circulació en els dos sentits de la marxa, que va quedar restringida a un únic sentit (direcció Terramar) quan es va crear el carril bici provisional el passat mes de maig.

Els treballs es duran a terme en dues fases. La primera d’elles començarà demà i consistirà en l’habilitació de nous passos de vianants a la zona del Terramar i en el pintat, senyalització i protecció del carril bici des del carrer Dr. Fleming fins al carrer Anselm Clavé. Un cop finalitzin els treballs en aquest tram, es desmuntarà el carril bici provisional en tot el seu recorregut i s’obrirà la circulació als vehicles, que podran circular en els dos sentits de la marxa.

La segona fase començarà a partir de principis del 2021 i consistirà en l’actualització dels passos de vianants des del carrer Anselm Clavé i fins avinguda Sofia i en el pintat, senyalització i protecció del carril bici restant.

L’objectiu és que el carril bici, en tota la seva extensió al llarg del passeig Marítim, estigui llest el mes de maig del 2021.


 

Relacionats

Notícia

L’objectiu del procés és recollir opinions i idees per adaptar el verd urbà a l’actual situació climàtica

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Butlletí