Sant Feliu engega la campanya Guíxols Redueix contra els plàstics d'un sol ús

05/10/2020 - 14:48

S'han repartit un miler de bosses de cotó entre les parades del Mercat Municipal i es fa un sorteig a Instagram

Aquesta és la provocadora imatge de la nova campanya mediambiental de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i aquest l'objectiu. El consistori ha engegat la inciativa Guíxols Redueix amb la que pretén minimitzar al màxim l'ús dels plàstics, sobretot en l'àmbit de les compres. Per això ha ideat una cartelleria i web pròpia i incentius pels compradors i compradores del Mercat Municipal.

El 40% del plàstic que es produeix a nivell internacional té finalitats d'usar i llençar, i això s'acaba convertint en un gravíssim problema mediambiental ja que bona part del plàstic acaba al mar. De fet als oceans hi ha 1,6 milions de metres quadrats completament coberts de plàstic, l'anomenat setè continent o Garbage Patch. I molts d'aquests plàstics que acaben al mar, desfets en microplàstics, han entrat dins la cadena alimentària humana.

Davant d'aquesta situació d'emergència climàtica la UE obligarà el 2021 a eliminar per complet el plàstic d'un sol ús, com les bosses de la compra. Sant Feliu de Guíxols, vol creac consciència en aquest sentit i per això engega la campanya Guíxols Redueix.

Incentius al Mercat

Més enllà de la provocadora imatgeria de la campanya, l'àrea de Comerç repartirà un miler de bosses de cotó entre les parades del mercat per tal que les donin a la clientela que va a comprar. També s'ha creat un concurs a Instagram consistent en pujar una recepta de cuina d'aprofitament amb un premi de 140 euros per gastar al mercat. 

Categories: 

Relacionats

Article
Let's Clean Up Europe! se celebrarà del 7 al 9 de maig de 2021

Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Notícia
Les deixalles no permeten a certes comunitats marines desenvolupar-se (Jamstec)

Les deixalles no permeten a certes comunitats marines desenvolupar-se (Jamstec)

Un estudi de científics de la Universitat de Barcelona alerta que hi ha més brossa marina encara que la que està documentada. Creuen que en alguns casos es tracta d'enormes abocadors submarins incontrolats. Els experts demanen polítiques més restrictives per fer front a la contaminació dels mars

Article

El nou projecte col·laboratiu inclòs a l’app Reciclos d’Amposta és el Projecte Emma. Ara, els veïns i veïnes d’Amposta podran col·laborar en la recerca en càncer de mama mitjançant el reciclatge. L’aplicació web de Reciclos permetrà afegir els punts que els usuaris guanyin a partir del reciclatge d’envasos (anomenats Reciclos) a l’incentiu.

Butlletí