Sant Feliu engega la campanya Guíxols Redueix contra els plàstics d'un sol ús

05/10/2020 - 14:48

S'han repartit un miler de bosses de cotó entre les parades del Mercat Municipal i es fa un sorteig a Instagram

Aquesta és la provocadora imatge de la nova campanya mediambiental de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i aquest l'objectiu. El consistori ha engegat la inciativa Guíxols Redueix amb la que pretén minimitzar al màxim l'ús dels plàstics, sobretot en l'àmbit de les compres. Per això ha ideat una cartelleria i web pròpia i incentius pels compradors i compradores del Mercat Municipal.

El 40% del plàstic que es produeix a nivell internacional té finalitats d'usar i llençar, i això s'acaba convertint en un gravíssim problema mediambiental ja que bona part del plàstic acaba al mar. De fet als oceans hi ha 1,6 milions de metres quadrats completament coberts de plàstic, l'anomenat setè continent o Garbage Patch. I molts d'aquests plàstics que acaben al mar, desfets en microplàstics, han entrat dins la cadena alimentària humana.

Davant d'aquesta situació d'emergència climàtica la UE obligarà el 2021 a eliminar per complet el plàstic d'un sol ús, com les bosses de la compra. Sant Feliu de Guíxols, vol creac consciència en aquest sentit i per això engega la campanya Guíxols Redueix.

Incentius al Mercat

Més enllà de la provocadora imatgeria de la campanya, l'àrea de Comerç repartirà un miler de bosses de cotó entre les parades del mercat per tal que les donin a la clientela que va a comprar. També s'ha creat un concurs a Instagram consistent en pujar una recepta de cuina d'aprofitament amb un premi de 140 euros per gastar al mercat.



 

Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí