El Bicing, ofegat per l’èxit?

Font: Betevé

05/10/2020 - 13:27

Prop de 24.000 abonats nous des del confinament disparen l'ús del servei i també les queixes pels problemes de manteniment i rotació de les bicicletes

Com si visqués una segona joventut, el Bicing continua imparable des que va reobrir després del confinament. En creixen tant els usuaris com els viatges. El nombre d’abonats s’ha disparat més d’un 14 % des del maig, amb 23.811 altes noves (fins al 28 de setembre). Feia 10 anys que no hi havia tants inscrits en el servei (126.794) i això es tradueix també en més desplaçaments. Si al juliol es va recuperar el nivell d’activitat d’abans del coronavirus, la resta de l’estiu s’ha superat, tant a l’agost com al setembre. Tres dies abans d’acabar aquest mes es fregaven l’1,12 milions d’usos mensuals, és a dir, uns 26.500 més que en tot el setembre del 2019.

El boom ha coincidit amb una ampliació del servei, que ha arribat a més barris i té una flota més gran, prop de 7.o00 bicicletes, de les quals unes 1.700 d’elèctriques. L’increment de l’oferta, però, també ha anat acompanyat de queixes i crítiques. Alguns usuaris veterans consideren que problemes recurrents del servei, com la manca de rotació, les rodes punxades o les bicicletes bloquejades a les estacions, s’han agreujat els últims mesos. Per a d’altres, que han començat ara al Bicing per evitar el transport públic, el servei ha resultat “una decepció”. Al ‘bàsics’ hem recollit l’opinió de tres abonats sobre els punts dèbils i els punts forts del Bicing actual.


 

Relacionats

Notícia

Des del 2017 la circulació dels vehicles contaminants a la ciutat s’ha reduït en 550.000 desplaçaments en total. En tres anys el percentatge de vehicles sense etiqueta ambiental i no aptes per circular per la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona ha passat d’un 20% a un 3%, al voltant de 285.000 desplaçaments menys.​ Les càmeres de la zona de baixes emissions han detectat 10.761 vehicles infractors en les primeres setmanes de funcionament del règim sancionador.

Notícia

Aquest 7 d'octubre s’ha celebrat la primera trobada amb els centres educatius per presentar aquesta iniciativa que té per objectiu fomentar una mobilitat autònoma, segura, sostenible i saludable al voltant dels centres. El pla s’ha desplegat a la ciutat com a prova pilot a tot Catalunya.

Notícia

La UE contribuirà amb més de 54 milions d’euros per dur a terme cinc projectes que pretenen millorar la seguretat i la sostenibilitat del transport ferroviari europeu i demostrar així el seu compromís amb l’objectiu d’oferir uns serveis de transport més segurs i més ecològics en un període que és crucial per a la UE.

Butlletí