S’obre a totes les empreses de Vic la possibilitat d’entrar al grup de compra conjunta Pro-energia d’Osona

Font: Ajuntament de Vic

05/10/2020 - 13:04

Totes les empreses i autònoms de Vic, pertanyin o no a algun polígon industrial, podran presentar-se a la segona edició del grup de compra agregada Pro-energia d’Osona que ja s’ha posat en marxa. Aquesta és la principal novetat d’aquest any, tal com s’ha donat a conèixer aquesta tarda en una sessió informativa virtual de Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, l’Ajuntament de Vic i l’Ajuntament de Manlleu.

La regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella ha exposat que més enllà de consolidar el grup de compra agregada existent hi ha la voluntat d’ampliar-lo tant a la ciutat com a la resta de la comarca. La regidora ha fet èmfasi en l’assessorament energètic del qual es gaudeix al formar part del grup, en la transparència que hi ha en el procés de contractació i en la promoció de l’energia verda que suposa. Piella també ha ressaltat la importància d’associar-se i d’actuar de forma conjunta per trobar les millors avantatges, i ha destacat que la nova convocatòria s’obre a totes les empreses i autònoms de la ciutat, més enllà de les dels polígons, i independentment de quin sigui el volum de consum o de l’empresa.

La compra agregada és la compra conjunta d’energia per part d’una agrupació d’empreses amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar la seva competitivitat. Amb aquesta manera de comprar energia s’aconsegueix una millora en el preu i les condicions contractuals, una energia 100% d’origen renovable i la implementació de l’autoconsum.

La sessió ha començat amb la presentació del grup de compra Pro-energia, on s’han repassat els antecedents i els principals beneficis de la compra agregada i s’ha anunciat, com a novetat, que també es podrà ampliar en el cas d’aquelles empreses que fomentin l’autoconsum elèctric mitjançant energia fotovoltaica.

Actualment composa el grup un total de 32 empreses  i la voluntat és anar-ho ampliant a tota la comarca d’Osona.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Butlletí