Matadepera i CECOT signen un conveni per al foment d'una economia energèticament sostenible

Font: Ajuntament de Matadepera

30/09/2020 - 18:42

L'alcalde de Matadepera, Nil López i el president de la Cecot, Antoni Abad, han signat un conveni consistent en establir una col·laboració publicoprivada entre ambdues entitats per tal de vetllar per una economia energèticament sostenible i per impulsar aquesta transició, mitjançant l’ampliació de la xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques per la producció d’energia verda i fent una aposta clara per les energies renovables.

A l’acte de signatura també hi han participat el regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Comunicació i Comerç, Xavi Mampel; la regidora d'Educació, Benestar Social, Salut Pública i de Festes, Carme Querol; el regidor d'Habitatge, Serveis d'Obres, Pol Roura; el secretari general de la Cecot, David Garrofé i el responsable de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas.

Aquest acord permetrà que les dues parts implicades puguin treballar conjuntament per tal d’impulsar projectes de transició energètica al municipi. D’aquesta manera es promourà la millora de l’eficiència energètica en negocis i en infraestructures o equipaments públics, apostant per l’autoconsum d’energia elèctrica fotovoltaica, i obrint la possibilitat de crear mercats locals energètics. Consegüentment es vol contribuir a millorar la descarbonització de l’economia de Matadepera.

El compromís assolit avui pretén fomentar, revisar i facilitar les llicències d’instal·lació de plaques fotovoltaiques en cobertes, torres de càrrega per vehicles elèctrics, marquesines fotovoltaiques, i altres infraestructures que promoguin la sostenibilitat energètica del municipi, així com la seva revisió.

L’alcalde Nil López ha explicat que “seguint els passos que ens marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les nacions unides i alineats amb l’agenda verda, Matadepera fa un gran pas endavant, amb la signatura d’aquest acord de cooperació. Una eina que ens permetrà  aplicar polítiques de transició energètica, economia circular i descarbonització de la mobilitat. Des de l’ajuntament volem aplicar mesures per a  la implantació d’energies renovables i estalvi energètic. També volem establir sinèrgies de col·laboració publicoprivades que fomentin aquest model i creiem que comptant amb la solvència i el rigor de la CECOT, amb el compromís de l’ajuntament i amb la implicació de la ciutadania podem desenvolupar un model de municipi sostenible i compromès amb el medi ambient”.

Segons Abad, “aquesta cooperació és important per impulsar amb èxit la transició energètica al territori. Més enllà de promoure l’electrificació de l’economia, des de la Cecot pretenem fomentar l’estalvi energètic, ja que el cost de l’electricitat és un factor clau per la competitivitat d’empreses i un factor clau en la contenció de despesa en els pressupostos públics”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Són sis línies de subvencions del Servei de Medi Ambient, concedides als ajuntaments de la demarcació en el marc de la campanya "Del pla a l'acció (2020-2021)". S'hi inclouen, entre d'altres, actuacions d'estalvi energètic en enllumenat i instal·lacions i equipaments esportius, l'adquisició de vehicles elèctrics i punts de recàrrega i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Article
@Becquel

@Becquel

Els veïns i veïnes de l’EMD han instal·lat 70 plaques solars en 18 habitatges, amb una producció anual aproximada de 40 MWh, un fet que permetrà la reducció de 16 tones de CO2 anuals

Butlletí