Cerdanyola engega una campanya cívica per reduir el soroll de l’oci nocturn a Sant Ramon

Font: Cerdanyola al dia

30/09/2020 - 18:38

Ja s’ha posat en marxa una campanya cívica al carrer de Sant Ramon amb l’objectiu de conciliar l’oci nocturn amb el descans del veïnat de la zona. L’actuació, impulsada per l’Ajuntament, vol “aconseguir que les persones que assisteixen als establiments d’oci i restauració de la zona gaudeixin de l’estona d’oci i ho facin, alhora, respectant el descans del veïnat”.

La campanya neix arran d’un procés participatiu en el què han col·laborat l’associació de veïns del barri, representants dels establiments d’oci i restauració implicats i el propi Ajuntament, segons informa el govern municipal en un comunicat.

En què consisteix?

La campanya disposarà de tres elements: banderoles, adhesius i rodals. S’instal·laran 19 banderoles al llarg del carrer de Sant Ramon amb la frase “Si us plau, respecteu el descans dels veïns” i la imatge d’una ovella demanant silenci.

Alhora, els establiments d’oci i restauració posaran un adhesiu a la porta amb la mateixa frase i un codi QR que amaga una sorpresa. Finalment, es repartiran rodals pels establiments per tenir present la campanya durant l’estona d’oci.


 

Relacionats

Notícia

A Europa, al menys 100 milions de persones estan exposats a nivells de soroll per sobre dels recomanats per OMS. La contaminació acústica provoca 16.000 morts prematures l'any a Europa. Aquests dies, diversos experts reunits pel Congrés Acusticat, que s'està celebrant a Sant Cugat del Vallès, alerten que no es té en compte el perill real que suposa el soroll, tant per a les persones com per als ecosistemes.

Notícia

La primera edició d’aquest premi honorífi crecau a tot un referent internacional del disseny acústic arquitectònic, Higini Arau. A la segona sessió del Congrés s'han posat de relleu les àrees tranquil.les i el paisatge sonor.

Notícia

La gestió, el control del soroll i les mesures urbanístiques i d’infraestructures de transport han estat els eixos centrals de debat de la primera jornada del 3r Congrés d’Acústica Català, en la versió online, des de Sant Cugat del Vallès.

Butlletí