L’Ajuntament de Molins de Rei adjudica els horts urbans municipals

Font: Ajuntament de Molins de Rei

30/09/2020 - 11:48

L’Ajuntament de Molins de Rei, al ple ordinari del passat mes de juliol, va aprovar definitivament la cessió d’ús de les 33 parcel·les municipals -de 50m2 cadascuna-  dedicades exclusivament al conreu agrícola i a l’autoconsum.

L’entrega de claus als adjudicataris es preveu cap a finals de setembre, o principis d’octubre, a posteriori de les darreres feines d’arranjament de les parcel·les que es duran a terme entre l’1 i el 10 de setembre.

Durant aquesta mateixa setmana, els adjudicataris de les parcel·les rebran les notificacions oficials d’adjudicació i disposaran d’un  termini de 15 dies hàbils per dipositar una fiança retornable de 100€.

L’alcalde, Xavi Paz, va voler destacar que “els primers horts urbans de Molins de Rei són ja una realitat gràcies als més de 50.000€ d’inversió pública realitzada per part de l’Ajuntament de Molins de Rei” i va voler afegir que “la voluntat d’aquest govern és la de promoure i ampliar aquesta iniciativa com a eina de desenvolupament comunitari, i així, més persones podran sumar-se als enormes beneficis en la qualitat de vida i el desenvolupament personal que hi comporta”.

El total de les 33 parcel·les, s’han distribuït en 5 lots diferents per tal de garantir que tothom pugui tenir accés. D’elles, 2 s’han reservat per entitats i 3, per a persones derivades de serveis socials. Les 28 restants han estat distribuïdes: 10 per menors de 35 anys amb adjudicació paritària, és a dir, 5 per homes i 5 per dones. 8 han estat adjudicades al lot de majors de 35 anys no jubilats, amb la mateixa distribució paritària del 50%  i, les 10 restants, a jubilats seguin el mateix patró d’adjudicació. Tots ells, això sí, majors d’edat i empadronats a Molins de Rei des de fa, com a mínim, 2 anys.

Els beneficiats gaudiran d’aquest espai –de caràcter personalíssim i destinat exclusivament a l’autoconsum– per un període de 2 anys, que es podrà prorrogar fins a un màxim de 2 anys més. Durant aquest temps, els usuaris hauran de pagar 75 euros anuals pel consum de l’aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Per recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

El Banc de llavors del Vallès Occidental comença a fer les seves primeres passes. Aquest dimarts s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès per tal de poder fer realitat aquest projecte que vol recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

Opinió
Opinió


"Ja l'any 1972 l’escriptor i activista estatunidenc Jeremy Mander va titllar les campanyes publicitàries que les empreses petrolieres feien per contrarestar la seva reputació de saquejadors de la natura amb un qualificatiu molt més contundent: ecopornografia."
 

Butlletí