Neix la Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari

Font: IRTA

29/09/2020 - 12:32

La dirigirà José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) i cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA.

Mercabarna acaba de crear una càtedra universitària per estudiar com prevenir i reduir el malbaratament alimentari a les baules de la producció i la distribució majorista i detallista de la cadena alimentària. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EABB), serà l’encarregada, conjuntament amb Mercabarna, de dur a terme el projecte, en haver guanyat el concurs convocat entre universitats públiques catalanes. La càtedra rep el nom de Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari, tindrà un pressupost de 30.000€ anuals i una durada de 3 anys prorrogables, i la seva direcció serà a càrrec de José M. Gil, cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA i director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA), a més de professor de la UPC.

En el marc de la Càtedra s’identificaran i establiran indicadors per quantificar les pèrdues i el malbaratament alimentari en les baules de la cadena alimentària de la producció i la distribució majorista i detallista; s’investigaran línies innovadores per crear noves maneres de potenciar l’aprofitament alimentari; es crearà un decàleg de bones pràctiques per a la prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament en les baules esmentades de la cadena alimentària; es crearan sinèrgies, aliances i punts de trobada amb actors clau dels sectors implicats en la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari; es transferiran coneixements i formació per assolir el màxim aprofitament alimentari possible, i es dedicaran esforços a divulgar i sensibilitzar sobre la prevenció i reducció de les pèrdues, el malbaratament i l’aprofitament alimentari.


 

Relacionats

Article

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí