Calella crea la ‘Zona 20’ a carrers amb prioritat per a les bicicletes per completar l’anella holandesa

Font: Ajuntament de Calella

24/09/2020 - 11:05

L’Ajuntament ha posat en funcionament una xarxa de carrers amb prioritat per a les bicicletes sota el nom de “Zona 20”. Aquests carrers enllacen amb els carrils per a bicicletes ja existents creant una veritable anella circulatòria amb garanties de seguretat, batejada com “anella holandesa”.

Aquests carrers enllacen amb els carrils ja existents i permetran tancar un circuït saludable i respectuós amb el medi ambient.

L’Ajuntament de Calella ha posat en funcionament una xarxa de carrers amb prioritat per a les bicicletes sota el nom de “Zona 20”. Aquests carrers enllacen amb els carrils per a bicicletes ja existents creant una veritable anella circulatòria amb garanties de seguretat –batejada com “anella holandesa”--que permeti la mobilitat dels usuaris de les bicicletes amb prioritat sobre els vehicles a motor. S’han senyalitzat els carrers amb la prohibició de circular a més de 20 km/hora per tal de garantir la seguretat dels ciclistes i alertar els conductors.

La primera fase del projecte contempla establir una anella perimetral al centre de la ciutat i connectar els carrils bici de la Riera Capaspre i el de la façana litoral. Així, direcció nord l’eix vertebrador serà el carrer Jovara i direcció sud el carrer Bruguera. L’anella quedarà delimitada al nord pels carrer Ànimes i Sant Pere i al sud per la mateixa Riera Capaspre. Aquesta “anella holandesa”, en referència al model de circulació en bicicleta de les principals ciutats dels Països Baixos, com Amsterdam, podria ampliar-se en un futur cap en seu interior. Caldrà, abans, estudiar-ho i, en el seu cas trobar els consensos necessaris, però la filosofia d’anar creant un espai amb menys contaminació i més saludable és al darrera del projecte de l’”anella holandesa”.


 

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Butlletí