Vic, ciutat saludable a 30 km/h

24/09/2020 - 10:04

Vic camina cap a una ciutat pacificada, amb velocitat màxima a 30 km/h, on es prioritzen les persones i els desplaçaments saludables.


Aquest és un dels objectius de l’Ajuntament de Vic per avançar cap a una ciutat encara amb més qualitat de vida, més segura i, fins i tot, més dinàmica pel comerç de proximitat i l’hostaleria ja que es compta amb més espais per a caminar, amb menys volum de cotxes en les travesses urbanes, i més facilitats per aparcar els vehicles.

Per això, es progressa cap a una ciutat pacificada i connectada on és fàcil arribar a peu i amb bicicleta al centre, o qualsevol altre punt de la ciutat, després d’aparcar el cotxe en una de les més de 20.000 places d’aparcament lliures o de pagament repartides per tot Vic.

Paral·lelament, se segueix treballant per obtenir un transport públic eficient, net i a l’abast de tothom per gaudir d’una mobilitat compromesa amb la millora de la qualitat de vida i contra la crisi climàtica que situa els desplaçaments actius (a peu o amb bicicleta) al centre de les polítiques municipals.

Limitar la velocitat a 30 km/h és una de les millors eines per gaudir d’una ciutat encara més segura, més saludable i, fins i tot, més dinàmica pel comerç de proximitat i l’hostaleria amb més espais per a caminar, amb menys cotxes circulant, i més facilitats per aparcar-los.

Vic, ciutat 30 és més salut

  • Es redueixen les emissions atmosfèriques i els sorolls.
  • S’evita el sedentarisme.
  • Es guanya espai per a les persones, les bicicletes i l’arbrat en detriment de cotxes.

Vic, ciutat 30 és més segura

  • Es redueix el volum de vehicles que circula per travesses urbanes
  • Es disminueix el risc d’accidents i la seva gravetat.

Vic, ciutat 30 és més dinàmica

  • Es reimpulsa el comerç de proximitat i l’hostaleria.

Vic, ciutat 30 és més autònoma

  • Es promouen els desplaçaments actius i segurs a l’entorn de centres educatius.
  • Es facilita la socialització i cohesió social d’infants i joves.

Vic disposa de 20.000 places d’aparcament

L’Ajuntament convida a practicar la mobilitat saludable aparcant el cotxe en una de les més de 20.000 places d’aparcament i arribar a peu o amb bicicleta al centre de la ciutat o en qualsevol altre punt.

Aparcar a Vic és fàcil ja que es compta amb 20.000 places repartides per tota la ciutat. Aquestes places es troben en aparcaments lliures, de pagament o a la via pública en zones regulades (taronja, blava o verda) i sense regular, per aparcar-hi sense pagar, i permeten deixar el cotxe i arribar al centre o a d’altres punts de la ciutat en molt poc temps, anant-hi a peu o amb bicicleta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Butlletí