Vic, ciutat saludable a 30 km/h

24/09/2020 - 10:04

Vic camina cap a una ciutat pacificada, amb velocitat màxima a 30 km/h, on es prioritzen les persones i els desplaçaments saludables.


Aquest és un dels objectius de l’Ajuntament de Vic per avançar cap a una ciutat encara amb més qualitat de vida, més segura i, fins i tot, més dinàmica pel comerç de proximitat i l’hostaleria ja que es compta amb més espais per a caminar, amb menys volum de cotxes en les travesses urbanes, i més facilitats per aparcar els vehicles.

Per això, es progressa cap a una ciutat pacificada i connectada on és fàcil arribar a peu i amb bicicleta al centre, o qualsevol altre punt de la ciutat, després d’aparcar el cotxe en una de les més de 20.000 places d’aparcament lliures o de pagament repartides per tot Vic.

Paral·lelament, se segueix treballant per obtenir un transport públic eficient, net i a l’abast de tothom per gaudir d’una mobilitat compromesa amb la millora de la qualitat de vida i contra la crisi climàtica que situa els desplaçaments actius (a peu o amb bicicleta) al centre de les polítiques municipals.

Limitar la velocitat a 30 km/h és una de les millors eines per gaudir d’una ciutat encara més segura, més saludable i, fins i tot, més dinàmica pel comerç de proximitat i l’hostaleria amb més espais per a caminar, amb menys cotxes circulant, i més facilitats per aparcar-los.

Vic, ciutat 30 és més salut

  • Es redueixen les emissions atmosfèriques i els sorolls.
  • S’evita el sedentarisme.
  • Es guanya espai per a les persones, les bicicletes i l’arbrat en detriment de cotxes.

Vic, ciutat 30 és més segura

  • Es redueix el volum de vehicles que circula per travesses urbanes
  • Es disminueix el risc d’accidents i la seva gravetat.

Vic, ciutat 30 és més dinàmica

  • Es reimpulsa el comerç de proximitat i l’hostaleria.

Vic, ciutat 30 és més autònoma

  • Es promouen els desplaçaments actius i segurs a l’entorn de centres educatius.
  • Es facilita la socialització i cohesió social d’infants i joves.

Vic disposa de 20.000 places d’aparcament

L’Ajuntament convida a practicar la mobilitat saludable aparcant el cotxe en una de les més de 20.000 places d’aparcament i arribar a peu o amb bicicleta al centre de la ciutat o en qualsevol altre punt.

Aparcar a Vic és fàcil ja que es compta amb 20.000 places repartides per tota la ciutat. Aquestes places es troben en aparcaments lliures, de pagament o a la via pública en zones regulades (taronja, blava o verda) i sense regular, per aparcar-hi sense pagar, i permeten deixar el cotxe i arribar al centre o a d’altres punts de la ciutat en molt poc temps, anant-hi a peu o amb bicicleta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha creat 20 aparcaments per a bicicletes a l’aparcament soterrat de l’Atlàntida, d’ús gratuït per a la ciutadania. Una iniciativa que s’anirà estenent en d’altres aparcaments soterranis de la ciutat per fomentar el canvi de mode de transport cap a la mobilitat activa i les pràctiques saludables.

Article
Carrer Mossèn Josep Gudiol

Carrer Mossèn Josep Gudiol

L’est i l’oest de la ciutat quedaran enllaçats per quatre passos ciclables al llarg dels carrers Mossèn Josep Gudiol i del Pare Gallisà i l’avinguda dels Països Catalans

Article
Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

L’Ajuntament de Vic, associat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, vol impulsar que totes les persones que disposin de bicicleta o patinet tinguin identificat el seu vehicle, atès els avantatges de seguretat en els aparcaments a l’espai urbà que això representa.

Butlletí