Un curs per mobilitzar-te en favor del planeta!

Font: Diputació de Barcelona

10/09/2020 - 17:41

A les portes de l'inici de curs escolar, 84.000 alumnes ja tenen a les mans l’Agenda EA les portes de l'inici del cursar del Medi Ambient i el Desenvolupament, un recurs d’educació ambiental per a l’ESO editat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, que arriba a la seva dinovena edició i que enguany ens convida a mobilitzar-nos en favor del planeta.

Les agendes que inauguren aquest curs són una crida a l’acció i un homenatge a les persones que han sortit al carrer per defensar el medi ambient. Són també una oportunitat per descobrir que si fem sentir la nostra veu per una bona causa i ens coordinem amb altres persones, passen coses increïbles!

La preocupació envers el medi ambient no ha parat de créixer en els últims anys. Cada cop són més les persones conscients dels problemes que amenacen el planeta i que es mobilitzen per diferents causes ambientals, com la crisi climàtica, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament dels recursos naturals o la contaminació dels ecosistemes. Sortosament, va creixent la consciència que els problemes ambientals són també els nostres problemes i que ens pertoca actuar si volem assegurar-nos la supervivència com a espècie i com a societat a mig i a llarg termini. L’Agenda presenta diverses formes d’actuar en favor del planeta, que també es poden trobar al web de l’agenda escolar, on hi ha les activitats d’aquesta edició i també de cursos anteriors. L’Agenda  escolar també és present a les xarxes socials Facebook i Instagram.

A banda de l’Agenda, la Xarxa de Ciutats i Pobles i la Diputació de Barcelona han editat també 7.700 exemplar dels calendaris del medi ambient, adreçats als centres d’educació primària. En total, 142 municipis comptaran aquest curs amb algun d’aquests recursos o amb tots dos.

En el projecte també hi participa la Diputación de Huesca, de manera que les agendes i els calendaris es tradueixen al castellà i s’adapten a les particularitats d’aquest territori aragonès.


 

Relacionats

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Article

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Butlletí