Recta final per començar la connexió del tramvia per la Diagonal

Font: Ajuntament de Barcelona

06/08/2020 - 17:00

S'aprova el projecte executiu per construir el tram entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, amb unes obres que començaran previsiblement durant el primer semestre del 2021 i duraran 21,5 mesos.

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat per unanimitat el projecte constructiu de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal. L’abast del projecte aprovat avui és el tram entre la plaça de les Glòries, on es connectarà amb la xarxa existent del Trambesòs, i la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer Girona.

Aquesta unió tramviària permetrà desplaçar-se entre aquests dos punts en set minuts. Es calcula que hi circularan unes 18.000 persones al dia. S’hi crearan tres estacions: Verdaguer (correspondència amb metro L4 / L5), Sicília i Monumental. L’estació de la plaça de les Glòries es traslladarà al futur espai de la Canòpia Urbana per esdevenir un intercanviador de transport públic.

Durant l’últim trimestre del 2020 es licitaran i adjudicaran les obres de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, que es començaran durant el primer semestre del 2021 i s’acabaran el 2023. Les obres costaran 44,4 milions d’euros.

Paral·lelament, es pacificarà l’avinguda Diagonal entre les Glòries i Verdaguer per gairebé doblar l’espai per a vianants, amb 13.000 metres quadrats més, i incrementarà la xarxa ciclista i les zones verdes.

Un cop completada la connexió, el tramvia enllaçarà nou municipis de l’àrea metropolitana amb el centre de la ciutat mitjançant un sistema de transport més eficient i sostenible.


 

Relacionats

Notícia

L’actuació millorarà la intermodalitat i la cobertura del sistema de transport públic en l’interior de Barcelona i les comunicacions de la regió metropolitana

Notícia

Els representants de les quatre administracions organitzadores del 2n Congrés de Qualitat de l'Aire coincideixen en treballar de manera transversal noves mobilitats que millorin la Qualitat de l’Aire

Notícia

S’aprova un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a la crisi climàtica. D’aquesta manera, s’opta a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents dels fons europeus, en concret, de la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Butlletí