Cambrils estrena un nou sistema de mobilitat compartida amb bicicletes elèctriques

Font: Ajuntament de Cambrils

14/08/2020 - 10:23

L’Ajuntament i l’empresa Pedelec Mobility han signat un conveni per posar en marxa aquesta iniciativa pionera. El nou servei compta amb 50 bicicletes elèctriques d’última generació distribuïdes per set punts de la localitat. Els vehicles es poden fer servir a través d’una APP mòbil que governa el procés de reserva, ús, devolució i pagament.

Cambrils compta des d’avui amb un nou sistema de mobilitat compartida amb bicicletes elèctriques d’última generació que permetrà, tant a ciutadania com a visitants, realitzar àgils desplaçaments per tot el municipi d’una manera sostenible i assequible.

L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa Pedelec Mobility col·laboren en aquesta iniciativa pionera a les comarques de Tarragona, avalada per exitoses experiències similars en moltes ciutats i poblacions europees i també estatals, així com per la seva identificació com una de les formes de mobilitat fonamentals en el futur immediat per part d’institucions com la Comissió Europea o el propi Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic espanyol.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, i el gerent de Pedelec Mobility, Tonet Sánchez, han presentat el nou servei a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà un de set punts d’aparcament.

 

50 bicicletes distribuïdes en 7 punts

El nou servei compta amb 50 bicicletes elèctriques distribuïdes per set punts de la localitat, que poden ser utilitzades de manera compartida mitjançant una APP mòbil que governa tot el procés de reserva, utilització, devolució i pagament. Les bicicletes són d’un model d’última generació, disposen d’un cavallet que permet sostenir-se sense necessitat d’anclatge a la via pública, i estan disponibles a qualsevol hora del dia.

El sistema ofereix un mitjà de transport alternatiu i complementari que aporta solucions als problemes ambientals, de trànsit i d’aparcament propis d’altres formes de mobilitat.

Entre els beneficis que es poden identificar en la mobilitat amb bicicleta elèctrica, destaca el fet que dona la resposta més eficient a la denominada ‘última milla’ o necessitat d’arribar als destins de la forma més directa i àgil dins d’un nucli urbà. A més, es tracta d’un servei econòmic, saludable, segur i sostenible ambientalment, que garanteix autonomia suficient i l’adequat distanciament social en el seu ús.

Durant aquesta fase de llançament del nou servei, s’ofereix un abonament mensual de 24,95€ que permetrà moure’s en bicicleta elèctrica lliurement per Cambrils per menys d’un euro al dia.

L’Ajuntament de Cambrils i Pedelec Mobility han arribat a aquest acord amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible durant aquest període estival, i fins el dia 30 de setembre. En qualsevol cas, tant residents a Cambrils com visitants també podran utilitzar el nou servei de manera discrecional per només 15 cèntims el minut.

Es pot trobar més informació a www.pedelecmobility.com.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Vic camina cap a una ciutat pacificada, amb velocitat màxima a 30 km/h, on es prioritzen les persones i els desplaçaments saludables.

Article
Carrer Mossèn Josep Gudiol

Carrer Mossèn Josep Gudiol

L’est i l’oest de la ciutat quedaran enllaçats per quatre passos ciclables al llarg dels carrers Mossèn Josep Gudiol i del Pare Gallisà i l’avinguda dels Països Catalans

Article

En el marc del projecte Smart City, l’Ajuntament preveu implementar diverses accions relacionades amb la mobilitat, com un aparcament intel·ligent, pantalles informatives a parades de bus i estacions de bicicletes elèctriques per desplaçar-se a Montmeló. La Generalitat subvencionarà el 70 % del cost de les actuacions dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Butlletí