En marxa les obres per consolidar el tram baix del Besòs com a espai protegit

Font: Betevé

23/07/2020 - 11:19

L’Àrea Metropolitana de Barcelona porta a terme aquests dies una sèrie d’actuacions de millora ambiental a la desembocadura del Besòs. L’objectiu més important és consolidar aquest espai com a un espai natural protegit i potenciar la biodiversitat de la zona. Per fer-ho s’estan instal·lant fins a 300 metres de pals i cordes per protegir una superfície de 10.000 metres quadrats.

Restriccions de bany

La col·locació de pals i cordes a les platges adjacents a la desembocadura del Besòs està afectant l’activitat habitual a les platges del Fòrum —a la llera dreta del riu Besòs— i el sud de la platja del Litoral —a la llera esquerra—.

Els principals objectius de les intervencions que s’estan duent a terme són el de consolidar la infraestructura verda metropolitana en aquest sector, que connecta el riu Besòs amb el litoral metropolità, així com potenciar la biodiversitat amb l’estabilització de zones de vegetació dunar i la continuïtat del corredor biològic entre la desembocadura del Besòs i el litoral. Els experts apunten que això permetrà l’estada d’aus migratòries, moltes de les quals estan protegides, i la nidificació de corriols.

També es vol restringir l’accés al bany als sectors més pròxims a la desembocadura del riu. En aquest sentit, es posaran unes boies a l’aigua en paral·lel als espigons de la desembocadura per avisar de la prohibició de bany i disminuir el nombre de persones que trepitgen la sorra i la vegetació.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La humitat de la vegetació és un bon presagi de cara als incendis aquest estiu a Collserola. La serra acumula més de 550 litres per metre quadrat enguany i els arbres encara mantenen a finals de juliol una verdor poc habitual en aquesta època de l'any. Això sí, el combustible present als boscos del parc segueix creixent i augmenta el perill d'incendis greus en el futur si no se'n fa una gestió eficient.

Notícia

Es creen nous instruments d’ordenació per als 714,4 km del litoral català, que permetran ordenar conjuntament per primer cop l’espai terrestre i marí, i fer front als reptes del canvi climàtic.

Article

Amb el suport de Barcelona Activa, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) posa en marxa una xarxa per fomentar les iniciatives de turisme responsable, i un programa d’assessorament sobre el terreny per al turisme ambientalment responsable. 25 establiments o projectes es beneficiaran d’un assessorament gratuït amb l’objectiu d’impulsar accions que redueixin la petjada ecològica de les activitats i establiments turístics.

Butlletí