L'Ajuntament de Castellar posa en marxa set itineraris de natura en col·laboració amb el Centre Excursionista

Font: Ajuntament de Castellar del Vallès

20/07/2020 - 12:12

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa, en col·laboració amb el Centre Excursionista de Castellar (CEC), set itineraris per fer a peu o en bicicleta per l’entorn natural  de la vila. La iniciativa forma part de la campanya “Fem Castellar Verd” amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural del terme municipal en un moment en què molts castellarencs i castellarenques han descobert o redescobert diversos espais d’interès per anar d’excursió. 

Les set rutes, que estan disponibles digitalment a través d’un Wikiloc del CEC, són circulars i ens apropen a indrets tan emblemàtics com el Puig de la Creu, La Castellassa de Can Torras, Castellar Vell, l’Ermita de les Arenes, el Mont-rodon, el Sot del Guix o la plana vallesana.

Amb aquest punt de partida, es pretén posar en valor els espais naturals de la vila, alguns dels quals encara són molt desconeguts per a bona part de castellarencs i castellarenques.

La intenció és que aquests recorreguts es puguin senyalitzar i mantenir d’acord amb els propietaris forestals, promovent-ne a més un ús responsable i sostenible per part de les persones que els facin. Amb el temps, es pretén ampliar el nombre de rutes amb les propostes que pugui incorporar el CEC conjuntament amb les regidories d’Esports i de Transició Ecològica.

Itineraris guiats

La iniciativa es complementa amb altres accions destacades: el Centre Excursionista de Castellar i el Comissionat de Promoció de la Vila impulsaran un cop al mes i sota el títol “Fem camí” un cicle d’excursions organitzades adreçades a la població que tingui ganes de compartir alguns dels itineraris proposats o d’altres que puguin sorgir.

La primera sortida es farà el diumenge 19 de juliol i es correspondrà amb el recorregut de l’itinerari del Puig de la Creu, mentre que el 30 d’agost tindrà lloc la segona excursió, que cobrirà l’antic itinerari de natura del CEC que passa per Castellar Vell, el Castell i el pont Vell, entre d’altres.

 Les inscripcions a aquestes dues primeres sortides es poden fer a www.castellarvalles.cat/femcami i estaran limitades a dos grups de 25 persones per a cada excursió.

Promoció de l’entorn natural: una oportunitat per al comerç i la restauració

Les tendències marquen que aquest estiu els desplaçaments seran en vehicle propi, en grups petits i que es faran moltes sortides de curta durada, d’un dia o dos, amb una especial atenció als espais naturals, de resultes dels mesos de confinament.

En la situació actual, en què la ciutadania s’ha hagut de replantejar les vacances i en què moltes famílies marxaran pocs dies fora, es considera que estem davant una oportunitat per donar a conèixer l’entorn d’una manera ordenada i que això permeti dinamitzar el comerç i els atractius gastronòmics de la vila.  

Etiqueta #femcastellar a les xarxes socials

Durant les setmanes de desconfinament, la ciutadania ha pogut descobrir llocs que tenia al costat i que potser no havia vist mai. Es vol incidir en aquesta descoberta de racons a través d’una iniciativa a Instagram. La idea és que totes aquelles persones que ho desitgin publiquin imatges de l’entorn natural de Castellar amb el hashtag #femcastellar. El perfil Fem Castellar en seleccionarà setmanalment algunes per publicar.

La campanya “Fem Castellar Verd” s’impulsa des del nou Comissionat de Promoció de la Vila, que compta amb la participació de tècnics de les regidories de Comunicació, Cultura, Comerç, Esports i Transició Ecològica, entre d’altres.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat un procés de participació ciutadana per tal de definir l’estratègia global de la ciutat per al 2030, seguint l’agenda de les Nacions Unides, que estableix un full de ruta basat en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir un model de societat capaç d’oferir una vida pròspera i en pau per a tothom, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions presents i futures.

Article

El segell 'Reduzco' considera el centre d'impressió 3D de Sant Cugat 'un dels edificis més respectuosos amb el medi ambient'

Article

El Premi Iniciativa Medi Ambient reconeix projectes i actuacions d’ens locals encaminats a la millora i protecció de l’entorn natural

Butlletí