L'Escala crea un camp de boies per protegir la posidònia

Font: El Món Planeta

16/07/2020 - 11:11

Se n'instal·laran disset per evitar que les embarcacions que hi fondegen llancin l'ancora i malmetin l'espècie. Les boies es fixaran a la sorra del fons amb un sistema de claus ecològic que no afecta la posidònia.

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) crearà un camp de boies per protegir la praderia de posidònia entre la zona del Cargol i la Mar d'en Manassa. En total, se n'instal·laran disset, per evitar que les embarcacions que fondegin a la zona llancin l'àncora i malmetin l'espècie. Les boies es fixaran a la sorra del fons amb un sistema de claus ecològic que no afecta la posidònia. Segons explica l'Ajuntament, les boies seran de color blau (per evitar-ne l'impacte visual) i a cadascuna hi haurà una senyalització advertint sobre la prohibició de llançar l'àncora. Només podran fer-les servir aquelles embarcacions de fins a 8 metres d'eslora. Es preveu que a principis de la setmana vinent ja s'hagin instal·lat totes les disset boies del camp.

"Esperem que la gent segueixi les indicacions i que tots plegats ens conscienciem de la importància de conservar els nostres espais i d'aportar-hi la nostra ajuda", remarca el regidor de Medi Ambient, Josep Bofill. Aquest és un projecte que ha impulsat l'àrea de Medi Ambient i que compta amb una subvenció de la Diputació de Girona. Es preveu que a principis de la setmana vinent es pugui començar a fer ús d'aquest camp de boies. En paral·lel, l'àrea de Medi Ambient ha iniciat una campanya per conscienciar els usuaris d'embarcacions de la importància de la posidònia. En aquest sentit, s'ha editat un tríptic informatiu que es distribuirà a través del Club Nàutic i de les empreses que es dediquen al lloguer d'embarcacions.


 

Relacionats

Article

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

Article

El Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat La Plana finalitza el curs escolar 2019-2020 havent ofert assessorament al total de 16 centres educatius dels seus municipis.

Article

El Pla director urbanístic, redactat per la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat, crea un marc urbanístic i territorial adequat per recuperar, difondre i fer accessibles els diversos paisatges culturals i naturals situats al llarg de les lleres d’aquests tres rius de la demarcació de Barcelona.

Butlletí