Viladecavalls crearà una xarxa de calor amb biomassa a dues escoles municipals

Font: Ajuntament de Viladecavalls

15/07/2020 - 19:06

L’Ajuntament fa un nou pas en la lluita contra el canvi climàtic amb la creació d’una xarxa de calor amb biomassa per autoabastir d’energia l’escola Rosella i l’escola municipal de música Pau Casals.

Aquesta actuació es podrà realitzar després que l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) ha atorgat el finançament, 108.083,25 €, per dur-la a terme previsiblement entre el 2020 i el 2021. L’ajut de l’IDAE es gestiona amb càrrec al Fondo europeo FEDER, inclòs en el “Eje 4o de Economía Baja en Carbono del Programa Operativo Plurirregional de Crecimiento Sostenible (POCS) 2014-2020”.

El cost del projecte és de 365.107,66 €, incloent direcció d’obra i IVA, i s’ha demanat també el suport econòmic dins de la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), per tal d’intentar aconseguir arribar al 95% de finançament del cost total de les actuacions.

La xarxa de calor en aquests dos equipaments s’alimentarà d’estella forestal de la planta de Biomassa Comarcal, amb la intenció de fomentar els aprofitaments forestals de la comarca i disminuir així el risc d’incendis forestals.

Els estalvis energètics i econòmics previstos i dades de l’actuació són: 

  • Energia no renovable substituïda: 354.370 kWh/any
  • Reducció d’emissions de CO2: 64,5 Tn/any
  • Estalvi econòmic previst:12.382,17 €/any
  • Inversió econòmica: 332.107,66 €

Aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte d’instal·lació d’energia renovable en equipaments municipals per tal d’assolir els objectius del Pacte Europeu de les Alcaldies contra el Canvi Climàtic i la Declaració d’Emergència Climàtica, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’IDAE.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Obres xarxa de calor Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Obres xarxa de calor Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Les obres de construcció d'una xarxa de calor que permetrà escalfar diversos equipaments municipals a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja estan en marxa. El municipi és un dels 9 que formen part del projecte “Xarxa de Calor de Proximitat”, impulsat per la Diputació de Tarragona. La iniciativa pretén incrementar el consum de biomassa forestal per a usos tèrmics a la demarcació i, d'aquesta manera, impulsar un sistema d'abastiment energètic més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Notícia

El projecte, liderat per la Diputació de Tarragona, donarà servei a l’Escola Puig i Cavaller, la Llar d’infants i la Biblioteca, reduirà les emissions de CO2 i estalviarà prop de 18.000 euros l’any

Notícia

El projecte, liderat per la Diputació, donarà servei a la piscina, el pavelló municipal, la pista coberta de les escoles i els dos edificis de l’escola Mare de Déu del Remei, reduirà les emissions de CO2 i estalviarà 24.000 euros l’any

Butlletí