L’Ajuntament deixarà créixer l’herba i podarà menys els arbres a 130 hectàrees de Barcelona

Font: Roger Torres i Liñán. Betevé

14/07/2020 - 10:00

El consistori aprofita que la flora i la fauna s'han obert pas durant el confinament per repensar els espais verds i donar més protagonisme a la biodiversitat

L’Ajuntament potenciarà la naturalització de la ciutat, aprofitant que la flora i la fauna han guanyat pes a Barcelona durant el confinament pel coronavirus. Per aquest motiu, el consistori ha anunciat que augmentarà el verd de biodiversitat en 130 hectàrees de la ciutat. És a dir, es deixarà que l’herba creixi més i es podaran menys els arbres —entre altres actuacions— per afavorir la diversitat d’espècies tant de plantes com d’animals.

Segons el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, la recuperació d’espais urbans per a la natura “és una sortida imprescindible davant del coronavirus” perquè “com més biodiversitat, més força tindrem per sortir de les crisis que ens puguin venir”.

Les 130 hectàrees noves de verd de biodiversitat rebran un tractament i una cura per part de Parcs i Jardins diferent a la que es feia fins ara. En total s’actuarà amb aquesta lògica en un total de 77 espais, com el Parc de Diagonal Mar, el Parc Central del Poblenou, la plaça de Karl Marx o el Parc de la Maquinista, entre d’altres.

Més escocells amb plantes

En paral·lel a la naturalització d’aquests espais, l’Ajuntament també impulsarà la plantació d’herbes i flors als escocells dels arbres que hi ha a Barcelona. Actualment ja n’hi ha 1.300 amb vegetació a la falda dels troncs, i la intenció és “multiplicar” la xifra al llarg del mandat. Eloi Badia ha explicat que “en el curt termini” es plantaran 200 escocells, en carrers propers a les zones amb més biodiversitat.


 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona

Butlletí