València ja ha canviat més de la meitat del seu enllumenat públic amb un estalvi de 4,2 milions anuals

27/06/2020 - 21:40

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat la conclusió de les intervencions vinculades al Pla d’Eficiència Energètica i a l’IDAE II, el segon projecte més important dels darrers anys en la ciutat pel que fa al canvi i millora de l’enllumenat públic de la nostra ciutat. “No fa tant que València era la capital europea de la contaminació lumínica, però amb un govern honrat i amb polítiques sostenibles hem corregit el rumb i ara som referents en la protecció del benestar dels veïns i veïnes amb una il·luminació millor i molt més sostenible mediambientalment i econòmicament”, ha afirmat.

L’estalvi energètic derivat de l’ús de “tecnologies més modernes i sostenibles” ha arribat acompanyat d’un “potent estalvi econòmic”, el que demostra per a Notario que “hem fet bé les coses en estos darrers cinc anys”. En este sentit, ha explicat que la factura energètica en 2014 era de vora 19,9 milions d’euros, mentre que l’última factura d’un any natural (2019) ja va ser de 15,6 milions, el que suposa una reducció superior als 4,2 milions d’euros, vora un 21,5 per cent menys que en l’últim any natural sencer de fa dos mandats. Complementàriament, la reducció de la factura és major encara, d’un 27,76 per cent, si el període que es compara és el dels primers cinc mesos de l’any: en 2015, el cost total va superar els 8,2 milions d’euros; enguany no ha arribat als sis milions d’euros.

“Continuem incrementant l’estalvi energètic”, ha afirmat Notario, qui ha recordat que “el consum energètic en la nostra ciutat era elevadíssim i no sols provocava contaminació i molèsties al veïnat sinó que també suposava una despesa de diners ingent i innecessària per a les arques públiques”. “Per este motiu es va posar en marxa el Pla d’Eficiència Energètica, amb l’objectiu de canviar a tecnologia més eficient i respectuosa amb el medi ambient la instal·lació d’enllumenat públic però també el dels edificis municipals i escoles, aplicant criteris de sostenibilitat i de reducció de la il·luminació amb tot un seguit de polítiques d'eficiència energètica encaminades a aconseguir un estalvi en la facturació de l'electricitat i que València deixara de ser el referent en contaminació lumínica per passar a ser-ho en eficiència energètica”, ha afegit. L’execució dels projectes IDAE I i IDAE II ha permés substituir més de la meitat de les 107.000 lluminàries que hi ha instal·lades en la ciutat.

Els estalvis aconseguits, ha detallat Notario, s’han pogut reinvertir en noves mesures vinculades amb la sostenibilitat i millora de l’enllumenat públic i en inversions en altres polítiques també encaminades a millorar servicis a disposició a la ciutadania.

Factura energètica durant la pandèmia

Respecte a les xifres de la factura energètica en la nostra ciutat durant l’Estat d’Alarma, Notario ha anunciat que entre març i maig la baixada ha sigut del 20,9 %, el que suposar un estalvi de 810.122,07 euros en una factura que ha passat a ser de poc més de tres milions. Tres quartes parts de l’estalvi aconseguit, 607.647,25 euros, correspon a la baixada de la despesa en enllumenat públic; 108.703,17, a les escoles (el que suposa una reducció del 28,22 % respecte a l’any passat) i la resta correspon a energia de fonts, semàfors i edificis municipals, entre altres.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Oficina de Rehabilitació, que es troba a la plaça de Ca n'Anglada, oferirà informació i suport en la tramitació de totes les ajudes vinculades a la rehabilitació d'edificis plurifamiliars i habitatges.

Article

L’Ajuntament de Gavà substitueix 6.295 punts de llum de la via pública amb tecnologia LED i suma la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes del Centre de Serveis a l’Empresa i del magatzem de PRESEC.

Notícia

Comencen les obres per a la substitució integral de la coberta del pavelló del Complex Esportiu i una instal·lació fotovoltaica que cobrirà el 70% del consum elèctric del Complex en hores de sol.

Butlletí