"Enfeina't". Viladecavalls participa en els projectes per afrontar la vulnerabilitat energètica i el consum responsable

Font: Ajuntament de Viladecavalls

27/06/2020 - 18:41

L'Ajuntament de Viladecavalls i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, van renovar el conveni d’aquest 2020, per donar continuïtat al desenvolupament del programa "Enfeina't" que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest programa fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral. 

Per aquest any, el Consell Comarcal ha contractat un gestor energètic i un gestor de consum per impulsar un projecte d'eficiència energètica, "Prometeu, energia eficient per a tu", i un altre de consum sostenible, "#PensaCircular, apunta't al consum sostenible".

El primer projecte té per objectiu promoure hàbits de consum més eficients pel que fa als subministraments bàsics, donar a conèixer els drets energètics entre la ciutadania i com fer-los efectius, promoure l’optimització tarifària en els contractes de subministraments bàsics i oferir atenció personalitzada a persones en situació de vulnerabilitat energètica.

El segon pretén facilitar informació, referències i propostes de formes de consum sostenible, promoure canvis de la ciutadania en els estils de vida i hàbits de consum, apropar el consum sostenible al conjunt de la ciutadania i reconèixer el consum com a eina de canvi i estimular l’apoderament de consumidors/es per influir en el canvi de model econòmic.

Viladecavalls aposta per donar a conèixer a la ciutadania la necessitat de ser conscients dels seus consums en els diferents subministraments i promoure el consum responsable, així com també a les empreses, la necessitat de millora en la gestió de residus i el material reutilitzable per una simbiosi urbana-industrial.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest divendres, 3 de juny, s'han presentat en sessió telemàtica els resultats sobre els estudis tècnics de potencial fotovoltaic i l'autoconsum compartit entre les empreses de Sant Feliu de Llobregat.

Article

L’Agència d’Energia de Barcelona, l’Institut Quatre Cantons, l’associació de famílies del mateix institut i l’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou han impulsat la posada en marxa d’una comunitat energètica en aquest barri que aprofitarà l’energia solar a través d’instal·lacions fotovoltaiques. Una iniciativa que s’afegeix a l’impuls d’altres models de comunitats energètiques de la ciutat.

Article

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Butlletí