"Enfeina't". Viladecavalls participa en els projectes per afrontar la vulnerabilitat energètica i el consum responsable

Font: Ajuntament de Viladecavalls

27/06/2020 - 18:41

L'Ajuntament de Viladecavalls i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, van renovar el conveni d’aquest 2020, per donar continuïtat al desenvolupament del programa "Enfeina't" que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest programa fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral. 

Per aquest any, el Consell Comarcal ha contractat un gestor energètic i un gestor de consum per impulsar un projecte d'eficiència energètica, "Prometeu, energia eficient per a tu", i un altre de consum sostenible, "#PensaCircular, apunta't al consum sostenible".

El primer projecte té per objectiu promoure hàbits de consum més eficients pel que fa als subministraments bàsics, donar a conèixer els drets energètics entre la ciutadania i com fer-los efectius, promoure l’optimització tarifària en els contractes de subministraments bàsics i oferir atenció personalitzada a persones en situació de vulnerabilitat energètica.

El segon pretén facilitar informació, referències i propostes de formes de consum sostenible, promoure canvis de la ciutadania en els estils de vida i hàbits de consum, apropar el consum sostenible al conjunt de la ciutadania i reconèixer el consum com a eina de canvi i estimular l’apoderament de consumidors/es per influir en el canvi de model econòmic.

Viladecavalls aposta per donar a conèixer a la ciutadania la necessitat de ser conscients dels seus consums en els diferents subministraments i promoure el consum responsable, així com també a les empreses, la necessitat de millora en la gestió de residus i el material reutilitzable per una simbiosi urbana-industrial.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Canvi de luminàries Led al municipi

Canvi de luminàries Led al municipi

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va estalviar un 11% de consum energètic l’any passat respecte el 2018, segons ha anunciat el regidor de Canvi Climàtic i Eficiència Energètica, Sergi Hernández. L’edil ha atribuït aquesta reducció, que també ha suposat un estalvi econòmic anual de 86.000 euros per a les arques municipals, a les mesures aplicades pel Consistori. Pel que fa a les emissions de CO2 també s’ha registrat una baixada del 6% en passar d’emetre al 2018 1.038 tones de CO2 a 978 tones de CO2 l’any passat, una reducció de 50 tones.

Article

El 30 d’abril de 2020 va entrar en funcionament una instal·lació d’autoconsum ubicada a la coberta del pavelló de Vila-rodona. Aquesta instal·lació, amb una potència de 10,05 kWp, està formada per 30 mòduls fotovoltaics i generarà, a l’any, 14.300 kWh d’energia que representa, aproximadament, un 15% del consum total del subministrament elèctric que engloba el pavelló, la llar d’infants, les instal·lacions del camp de futbol, local dels caçadors i cementiri. Properament, també s’hi connectarà l’escola Bernardí Tolrà.

Article

La rehabilitació de l’edifici s’està fent en el marc del projecte europeu Houseful format per 16 socis de diversos països europeus i 4 projectes pilots (dos dels projectes són comandats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya). Aquesta actuació proposa un canvi de paradigma cap a un sector de l’habitatge fonamentat en l’economia circular.

Butlletí